Zeki Demirkubuz

Ünlü tarihçi ve akademisyen Prof. Dr. İlber OrtaylıAntalya‘da katıldığı kitap fuarında şehrin turizm anlayışı, tarihi mirasın korunması ve inşaat sektörü üzerine eleştirilerde bulundu. Ortaylı, bazı müteahhitlerin antik eserlere duyarsız davranarak bu alanları inşaat malzemesiyle kapladığını belirtti.

İlber Ortaylı’nın “Ahlaksızlık” Çıkışı ve Turizm Modeli Eleştirisi

Antalya Kitap Fuarı’nda yaptığı konuşmada Ortaylı, “Ahlaksızlık ve para kazanma merakı herkeste var” ifadesiyle dikkat çekti. Antalya’nın mevcut turizm anlayışından sıyrılarak daha kaliteli bir turist profiline hitap etmesi gerektiğini belirten Ortaylı, şehri “toplama bir yer” olarak nitelendirdi. Ünlü tarihçi, inşaat sektöründeki bazı kişilerin tarihi eserlere saygısızlık yaptığını vurguladı.

Türkiye’nin Antik Mirası Koruma Gerekliliği

Ortaylı, Türkiye’nin antik tiyatro sayısında öne çıktığını belirterek, bu mirasın korunması gerektiğine işaret etti. Ayrıca tarım alanlarının inşaat sektörü tarafından kullanılmaması gerektiğini ifade eden Ortaylı, ekilebilir arazilerin koruma altına alınması gerektiğini vurguladı.

Avrupa Vize Sorunları ve Amerika’daki Kültürel Adaptasyon Eleştirisi

Konuşmasında vize sorunları ve Avrupa’nın tutumunu da ele alan Ortaylı, özellikle Yunanistan‘ın Türk vatandaşlarına vize politikalarını eleştirerek, Türkiye’nin Yunan adalarına ekonomik katkı sağladığını belirtti. Amerika’daki adaptasyon süreci üzerine de değerlendirme yapan Ortaylı, bazı Türklerin hızla Amerikan kültürüne adapte olup Türkiye’yi eleştirmesini ironiyle karşıladı.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

TTK 132 İşçi Alımı Kura Çekimi: Tarih, Saat ve Sonuçlar Açıklandı

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun 132 işçi alımı için kura çekimi 24 Ekim 2024’te yapılacak. Kura sonuçları ve nihai isim listesi www.taskomuru.gov.tr adresinden öğrenilebilecek.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…