ümit özdağ

Anadolu Ajansı‘nın (AA), 14 Mayıs 2023’te yapılan Cumhurbaşkanlığı ilk tur seçimleri sırasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu‘na yönelik açtığı 100 bin liralık tazminat davası, Büyükçekmece 4. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından reddedildi.

İmamoğlu, seçim gecesi CHP Genel Merkezi‘nde yaptığı konuşmalarında Anadolu Ajansı’nın seçim sonuçlarını eleştirmişti. Bu eleştirilerin ardından Anadolu Ajansı, İmamoğlu’nun sözlerinin kurumun itibarını zedelediğini belirterek tazminat talebinde bulunmuştu. Ancak mahkeme, Anadolu Ajansı’nın taleplerini kabul etmeyerek davayı reddetti.

İmamoğlu’nun Seçim Gecesi Yaptığı Açıklamalar

İmamoğlu, 14 Mayıs gecesi saat 19.38’de yaptığı konuşmasında, “Devletimizin her görevlisine inancımız tamdır, ancak Anadolu Ajansı’na inancımız asla yoktur,” ifadelerini kullanmıştı. Gece ilerleyen saatlerde, saat 22.36’da yaptığı ikinci açıklamada ise Anadolu Ajansı’nı sert bir dille eleştirerek, “Anadolu Ajansı, bitkisel hayatta bir kurumdur. Bu kurumu ayağa kaldıracağız,” şeklinde konuşmuştu.

Anadolu Ajansı’ndan Davaya İlişkin Açıklama

Anadolu Ajansı avukatları, İmamoğlu’nun bu sözleri nedeniyle ajansın itibarının zedelendiğini ve maddi zarara uğradıklarını savunarak, “Bu davayı açmak zorunda kaldık. Davalının söylemleri, ajansımızın güvenini zedeledi ve abonelerimizin bir kısmını kaybetmemize yol açtı,” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu’nun Savunması ve Mahkeme Kararı

İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, savunmasında 2019 yerel seçimlerini hatırlatarak, Anadolu Ajansı’nın seçim sonuçlarını manipüle ederek, gerçeğe aykırı veriler sunduğunu iddia etti. Polat, “Anadolu Ajansı, geçmişte yaptığı yanlış veri akışı ile toplumda güven kaybına uğradı. Müvekkilim, seçim gecesi doğru bilgi almak adına vatandaşları bilgilendirme kaygısıyla hareket etmiştir,” diyerek savunmasını sundu.

Mahkeme, istinaf yolu açık olmak üzere Anadolu Ajansı‘nın açtığı davayı reddetti. Karara gerekçe olarak, İmamoğlu’nun ifadelerinin düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi ve somut olayların siyasi niteliği gösterildi.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…

Çetaş Otomotiv Başkanı ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Taşar Vefat Etti

Çetaş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Taşar, otomotiv ve Galatasaray camiasının sevilen isimlerindendi.