Almanya'da Türk Göçmenlere Sosyal Yardımlar Kesiliyor

Almanya hükümetikaçak göçle mücadele kapsamında aldığı yeni önlemler doğrultusunda, Türklere yapılan sosyal yardımları kesme kararı aldı. İlticası reddedilen ya da onay ihtimali olmayan Türkler, artık maddi yardımlardanyararlanamayacak. Suriyeli ve Afgan mültecilere yapılan yardımlar ise devam edecek, ancak Türklere sadece yatak, sabun ve ekmek verilecek.

Yardımlar Kısıtlanıyor

Almanya’da kaçak olarak bulunan Türk vatandaşları için, bundan sonra para yardımlarıkira yardımları ve sağlık hizmetleri durdurulacak. Sadece acil sağlık durumlarında tedavi sağlanacak, rutin doktor ziyaretleri mümkün olmayacak. Üçlü koalisyon hükümeti bu konuda anlaşmaya vararak, terör ve silahlı saldırı risklerine karşı da önlemler aldı. Bu önlemler, özellikle kaçak göçmen statüsündeki Türk vatandaşlarını derinden etkileyecek.

En Çok Türkler Etkilenecek

Almanya hükümetinin aldığı bu kararlar, iltica başvurusunda bulunan Türk vatandaşlarını yakından ilgilendiriyor. İltica başvurularının %90’dan fazlasının reddedildiği Türkiye’den gelen göçmenler için, yardımların kesilmesi en büyük darbe olacak. Oysa Afgan ve Suriyeli mülteciler için bu oran sadece %10 civarında. İlticası kabul edilen Suriyeli ve Afganlar, kişi başı ayda 580 euro yardım alabilecek, ancak Türkler için bu destekler geçerli olmayacak.

Yeni Kurallar Ne Getiriyor?

İltica başvurusu reddedilen Türk vatandaşları için Almanya’da geçerli olacak yeni kurallar şöyle:

  • Türk ilticacılar, Almanya’ya gelmeden önce hangi AB ülkesine ayak bastıysa, o ülkeye geri gönderilecek. İltica işlemleri burada devam edecek, ancak bu süreçte Türklere maddi destek sağlanmayacak. Suriyeli ve Afgan ilticacılar ise 470 euro yardım almaya devam edecek.
  • Almanya’da iltica talebi reddedilen Türk vatandaşlarına, artık sadece barınma ve hijyen malzemelerisağlanacak. Bu kişilere ekonomik yardımlar yapılmayacak. Bu düzenlemelerin kısa süre içinde yürürlüğe girmesi planlanıyor. Yeşiller Partisi’nin bu konudaki itirazları da aşılmış durumda.
  • Türkiye’de baskı gördüğü gerekçesiyle iltica eden bir Türkilticası kabul edilse bile sürekli denetim altında olacak. Eğer bu kişi Türkiye’ye sık sık giriş çıkış yapıyorsa, iltica talebinin temelsiz olduğu düşünülecek ve ilticası iptal edilecek. Aynı durum Afgan ve Suriyeli mülteciler için de geçerli olacak.
ümit özdağ

Nakit Yardımlar Kısıtlanıyor

Almanya’ya kaçak giriş yapan mültecilere yönelik nakit yardımları da iyice kısıtlanacak. Sadece ilticası kabul edilme ihtimali olan mülteciler bu yardımlardan faydalanabilecek. Suriyeli ve Afganlar, iltica başvuru aşamasında kişi başı ayda 470 euro yardım alabilecek, başvuru kabul edilirse bu miktar 100 euro artacak. Ancak para yerine ödeme kartıverilecek. Türkler ise iltica başvurusu reddedildiği takdirde, Türkiye’ye veya ayak bastıkları ilk AB ülkesine geri gönderilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Almanya, Türkiye Vatandaşlarını Sınır Dışı Ediyor: İlk Etapta 200 Kişi

Türk İlticacılar İçin Zor Dönem Başlıyor

Almanya’nın yeni göç politikası, özellikle Türk ilticacıları hedef alıyor. Yardımların kesilmesiyle birlikte, birçok Türk vatandaşı için Almanya’da yaşam şartları daha da zorlaşacak. Ülkede kaçak olarak yaşayan Türklerinekonomik ve sosyal yardımlardan yararlanamayacak olması, iltica başvurusunun reddedilmesi durumunda sadece barınma ve temel ihtiyaçların karşılanacağı anlamına geliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Almanya’da Köpek Vergisinde Rekor Gelir: 421 Milyon Euro!

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…

Çetaş Otomotiv Başkanı ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Taşar Vefat Etti

Çetaş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Taşar, otomotiv ve Galatasaray camiasının sevilen isimlerindendi.