Zeki Demirkubuz

Almanya‘da düzensiz göç ve iç güvenliği artırmak amacıyla uygulamaya konulan sınır kontrolleri, bin kişinin ülkeye girişini engellerken, yaklaşık 1700 izinsiz giriş tespit edildi. Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser‘in kararıyla 16 Eylül’den itibaren FransaLüksemburgBelçikaDanimarka ve Hollanda sınırlarında da kontroller uygulanmaya başlandı.

Sınır Kontrollerinin Kapsamı Genişletildi

DW Türkçe’ye göre, Almanya, PolonyaÇekya ve İsviçre sınırlarında Ekim 2023’ten beri kontrol sağlarken, Avusturyasınırında 2015 yılından bu yana kontroller sürüyor. 2023 Ekim itibarıyla Almanya’nın bu dört ülkeyle olan sınırında toplam 57 bin izinsiz giriş tespit edilirken, 33 bin kişi geri çevrildi ve 1400 insan kaçakçısı ortaya çıkarıldı.

Federal Polis’in Değerlendirmesi Bekleniyor

Polis, sınırdan geçmek isteyen ancak geçerli vizesi veya oturma izni bulunmayan kişileri “izinsiz giriş” olarak değerlendiriyor. Almanya İçişleri Bakanı Feaser, düzensiz göç, sınır ötesi suçlar ve İslamcı terörizme karşı tüm kara sınırlarında kontrol yapılması kararı aldı. 1 Kasım’da Federal Polis’in kontrollerin etkisine dair detaylı bir bilanço açıklaması bekleniyor.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

İran, Nasrallah’ın Ölümü Nedeniyle 5 Gün Yas İlan Etti

İran, Hizbullah lideri Nasrallah’ın ölümünün ardından 5 günlük yas ilan etti. Ali Hamaney, Nasrallah’ın ölümünü “direniş cephesi için büyük kayıp” olarak nitelendirdi.

Hizbullah, Genel Sekreter Nasrallah’ın Ölümünü Doğruladı

Hizbullah, Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın İsrail’in düzenlediği hava saldırısında öldüğünü doğruladı. Detaylar haberimizde.

Ömer bin Ladin Fransa’dan Sınır Dışı Edildi: Ülkeye Girişi Yasaklandı

Fransa, Usame bin Ladin’in oğlu Ömer bin Ladin’i terörü övdüğü gerekçesiyle sınır dışı etti ve ülkeye girişini yasakladı.

ABD – Rusya Gerilimi Diddy Skandalıyla Büyüyor: FBI Her Şeyi Biliyordu

Sean ‘Diddy’ Combs’un seks ticareti skandalı ABD ile Rusya arasında gerilim yarattı. Rusya, FBI ve Beyaz Saray’ın bu skandalı sakladığını iddia etti.