ümit özdağ

Almanya’nın Brandenburg eyaletindeki Oberhavel bölgesi A10 üzerindeki Krämerforst otoparkındagerçekleştirilen rutin trafik kontrolleri sırasında Rumen bir tır şoförünün kurallara uymadığı tespit edildi. Almanya’da yasal olarak bir şoförün günde en fazla 9 saat araç kullanması gerekiyor. Ancak, yapılan incelemelerde bu sürücünün birçok kez 24 saati aşkın süre direksiyon başında olduğu belirlendi.

Kurallara Uymayan Sürücüye Ağır Ceza

Yapılan denetimlerde, Rumen şoförün bazı sürüş sürelerinin 34 saate kadar çıktığı ve uzun yolculuklar boyunca sık sık Almanya’nın Polonya, Belçika, İspanya ve Fransa gibi ülkelerinde seyahat ettiği tespit edildi. Alman trafik kurallarınıdefalarca ihlal eden sürücüye tam 52 bin Euro (yaklaşık 2 milyon TL) para cezası kesildi. Son 28 gün boyunca yaptığı sürüşlerin incelenmesi sonucunda, bu ihlallerin sık sık tekrarlandığı ortaya çıktı.

Almanya’da Günlük Sürüş Süresi Kuralı

Almanya’da maksimum günlük sürüş süresi yasal olarak 9 saat ile sınırlandırılmış durumda. Şoförler, haftada sadece iki kez 10 saat direksiyon başında kalabilirler. Ancak, bir gün içinde 24 saati aşan sürüş süreleri tespit edilirse, yaklaşık 2 bin Euro para cezasıyla karşı karşıya kalıyorlar.

Bu olayda ise Rumen şoförün defalarca bu süreyi ihlal ederek büyük riskler aldığı ve Alman trafik yasalarına uymadığı için çok daha yüksek bir cezaya çarptırıldığı belirtildi.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Hizbullah, Genel Sekreter Nasrallah’ın Ölümünü Doğruladı

Hizbullah, Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın İsrail’in düzenlediği hava saldırısında öldüğünü doğruladı. Detaylar haberimizde.

İran, Nasrallah’ın Ölümü Nedeniyle 5 Gün Yas İlan Etti

İran, Hizbullah lideri Nasrallah’ın ölümünün ardından 5 günlük yas ilan etti. Ali Hamaney, Nasrallah’ın ölümünü “direniş cephesi için büyük kayıp” olarak nitelendirdi.

Ömer bin Ladin Fransa’dan Sınır Dışı Edildi: Ülkeye Girişi Yasaklandı

Fransa, Usame bin Ladin’in oğlu Ömer bin Ladin’i terörü övdüğü gerekçesiyle sınır dışı etti ve ülkeye girişini yasakladı.

ABD – Rusya Gerilimi Diddy Skandalıyla Büyüyor: FBI Her Şeyi Biliyordu

Sean ‘Diddy’ Combs’un seks ticareti skandalı ABD ile Rusya arasında gerilim yarattı. Rusya, FBI ve Beyaz Saray’ın bu skandalı sakladığını iddia etti.