Ticaret Bakanlığı

Son günlerde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) çevresinde gündem olan istifa iddialarına yönelik MHP Genel Merkezi’nden ilk açıklama geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terör örgütü PKK’nın lideri Abdullah Öcalan hakkında yaptığı “umut hakkı” açıklaması ile tartışmaları ateşlemiş, parti içinden çeşitli tepkiler yükselmişti. Bu gelişmelerin ardından MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir, parti içindeki iddialara açıklık getirdi.

Bahçeli’nin Öcalan Çağrısına Yanıt

Devlet Bahçeli’nin PKK’nın tamamen lağvedilmesi gerektiğine vurgu yaptığı “Meclis’te örgütün lağvedildiğini ilan etsin” çağrısı üzerine başlatılan tartışmaların, özellikle sosyal medyada kasıtlı olarak çarpıtıldığını belirten Candemir, Bahçeli’nin sözlerinin yanlış anlaşılmaması gerektiğini vurguladı. Candemir, “Hiçbir şekilde terör örgütü elebaşı ile herhangi bir pazarlık söz konusu değil. Şehit aileleri ve gaziler incitilmez,” diyerek partinin bu konuda net bir tavır sergilediğini belirtti.

İstifa İddialarını Yalanladı

Candemir, son günlerde MHP’den istifalar olduğuna dair yayılan bilgilerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Grup toplantısından sonraki süreçte çatı sistemimizden takip ediyoruz ve herhangi bir istifa ile karşılaşmadık. Sosyal medyada istifa ettiğini belirten bazı eski üyeler var; fakat bunlar, 1 Kasım seçimlerinden sonra defalarca istifa ettiklerini açıklayan kişiler,” diyerek iddialara açıklık getirdi. Candemir’in bu açıklamaları, MHP’de ayrılık iddialarının gerçek dışı olduğunu ima etti.

“Bilge Liderimizin Sözlerinin Arkasındayız”

İstifa Tartışmalarına MHP’den Açıklama: Bahçeli’nin Sözlerinin Arkasındayız

İsmail Candemir, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamalarına yönelik algı oyunlarının farkında olduklarını ve partinin bu gibi oyunlara gelmeyeceğini söyledi. Candemir, “Bu siyasi bir mesele değil, vatan ve millet meselesidir. Liderimizin açıklamaları, oy devşirme kaygısı taşımamaktadır. MHP olarak vatan, millet ve beka konusunda hiçbir pazarlık içinde olmayız,” diyerek açıklamalarını tamamladı.

Candemir, ayrıca Bahçeli’nin açıklamalarının yalnızca “duymak isteyen kulakların duyacağını” belirtti. “Milliyetçi, ülkücü harekette bunun tartışması olmaz; herkes liderimizin ne dediğini anlamıştır,” diyerek “Bilge liderimiz ne dediyse o,” ifadesiyle Bahçeli’nin açıklamalarının arkasında olduklarını yineledi.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

TTK 132 İşçi Alımı Kura Çekimi: Tarih, Saat ve Sonuçlar Açıklandı

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun 132 işçi alımı için kura çekimi 24 Ekim 2024’te yapılacak. Kura sonuçları ve nihai isim listesi www.taskomuru.gov.tr adresinden öğrenilebilecek.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…