Erdoğan

Dünyada yalnızca iki ülke tarafından üretilebilen ve dakikada 600 mermi atabilen Thunderbold Deniz Topu artık Türkiye’de de üretiliyor. Tamamen yerli ve milli kaynaklarla üretilen Thunderbold, uluslararası savunma sanayi arenasında büyük ilgi topladı. Türk Deniz Kuvvetleri envanterine girecek bu etkili silahın ihracatı için hazırlıklar da başladı.

Türkiye, Deniz Topu Üreten 3. Ülke Oldu

Bursa merkezli Ermaksan firmasının geliştirdiği Thunderbold Deniz Topu, Türkiye’yi deniz topu üreten üçüncü ülkekonumuna getirdi. 5.5 ton ağırlığında ve 740 mermi kapasiteli bu çift namlulu deniz topu, fırkateyn ve karakol gemileri gibi askeri platformlarda kullanılmak üzere tasarlandı. Üretim aşaması tamamlandıktan sonra, dost ülkelere ihracatına başlanması hedefleniyor.

Türkiye, Deniz Topu Üreten 3. Ülke Oldu: Thunderbold Sahada

Thunderbold, SAHA EXPO’da Görücüye Çıktı

SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’nda tanıtılan Thunderbold Deniz Topu, dakikada 600 mermi atabilme kapasitesiyle büyük dikkat çekti. Ermaksan, 60 yıllık üretim tecrübesiyle, deniz ve kara platformlarına yönelik olarak geliştirdiği 40/70 mm’lik toplar, lazer sensörleri ve 3D yazıcı teknolojileri gibi ürünlerle de ilgi gördü. Thunderbold, ihracat hedeflerini karşılamak için birçok ülkenin savunma sanayi temsilcileriyle buluştu.

Yüksek Teknolojili Milli Üretim

Tamamen yerli olan Thunderbold, Türkiye’nin savunma sanayiindeki millileşme çabalarının bir ürünü olarak öne çıkıyor. Bu yeni nesil deniz topunun 12 bin 600 metre menzili bulunuyor ve çift namlusu ile hücumbotlardan fırkateynlere kadar geniş bir kullanım alanına sahip. Ermaksan, bu topun hem güverte üstü hem de güverte altı modellerini üreterek farklı askeri ihtiyaçlara yanıt veriyor.

Türkiye, Deniz Topu Üreten 3. Ülke Oldu: Thunderbold Sahada

Üretici Firma Hedeflerini Yükseltiyor

Ermaksan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Özkayan, 60 yıllık makine üretim tecrübelerini savunma sanayiine aktararak, özgün ve yenilikçi ürünler geliştirdiklerini belirtti. Yerlilik oranına büyük önem verdiklerini vurgulayan Özkayan, “Savunma sanayi göz bebeği bir sektör oldu. Yerli üretim kabiliyetimizi artırarak, ürünlerimizi yurtiçi ve yurtdışında savunma sanayi temsilcileriyle buluşturmayı sürdürüyoruz” dedi.

Türkiye, Deniz Topu Üreten 3. Ülke Oldu: Thunderbold Sahada

Ermaksan, Türkiye’de güçlendirdikleri savunma sanayi ürünlerini 100 milyon dolar ihracat hacmi ile dünya pazarına sunmayı hedefliyor. Yüzde 90 ihracat yapan firma, Türkiye’nin yerli üretim gücünü dünyaya tanıtmayı amaçlıyor.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

TTK 132 İşçi Alımı Kura Çekimi: Tarih, Saat ve Sonuçlar Açıklandı

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun 132 işçi alımı için kura çekimi 24 Ekim 2024’te yapılacak. Kura sonuçları ve nihai isim listesi www.taskomuru.gov.tr adresinden öğrenilebilecek.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…