Astronot

İzmir merkezli 4 ilde Aliağa Liman Başkanlığı‘na yönelik düzenlenen rüşvet ve görevi kötüye kullanma operasyonunda, gözaltına alınan 33 kişiden 23’ü tutuklandı. Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Mali Suçlar büro amirlikleri ekiplerince yürütülen operasyon, kapsamlı bir incelemeyle ilerliyor.

Aliağa Limanı’nda Kapsamlı Rüşvet Operasyonu

22 Ekim‘de gerçekleştirilen operasyonla, Aliağa Liman Başkanlığı’ndaki bazı memurlar ile gemi acentesi çalışanlarının görevlerini kötüye kullanarak rüşvet aldığı tespit edildi. Gözaltına alınan 33 şüpheliden 23’ü tutuklanırken, 9 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 1 kişi ise mahkeme kararıyla salıverildi.

Rüşvet Skandalının Detayları

Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün yürüttüğü soruşturmada, liman başkanlığında görevli bazı memurların, gemilerin geliş-gidiş saatlerine ve konteyner sayılarındaki tutarsızlıklara yönelik cezai işlemler yerine rüşvet aldığı belirlendi. Bu süreçte Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) verileri, teknik takip çalışmaları ve kamera kayıtlarıyla desteklenen operasyon, İzmir’in yanı sıra Mardin, Manisa ve Tokat illerinde eş zamanlı olarak düzenlendi.

Rüşvet Soruşturmasının Seyri

Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden, liman başkanlığında görevli 6 memur ve 26 gemi acentesi çalışanının rüşvet aldığı iddia ediliyor. Şüpheliler, gemi personelinin mesleki yeterlilik belgeleri ve gemilerin konteyner sayıları gibi önemli ayrıntılara göz yummak karşılığında nakit ve hesap üzerinden para alışverişi yaptığı gerekçesiyle yargılanacak.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

TTK 132 İşçi Alımı Kura Çekimi: Tarih, Saat ve Sonuçlar Açıklandı

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun 132 işçi alımı için kura çekimi 24 Ekim 2024’te yapılacak. Kura sonuçları ve nihai isim listesi www.taskomuru.gov.tr adresinden öğrenilebilecek.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…