Zeki Demirkubuz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhanşehit çocuklarıharp ve vazife malulleri ile çocukları için 2024-2025 eğitim-öğretim yılı eğitim yardımının bugün itibarıyla ödenmeye başladığını açıkladı. Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, bu yardımlardan faydalananların e.sgk.gov.tr adresinden sorgulama yapabileceğini belirtti.

“Her Zaman Yanınızdayız”

Bakan Vedat Işıkhan, “Aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan kıymetli evlatlarımıza, harp-vazife malullerimize ve çocuklarına eğitim yardımı sağlıyoruz. 2024-2025 eğitim-öğretim yardımını başlattık,” diyerek 18 bin 522 öğrenciye toplamda 351,6 milyon lira eğitim yardımı yapılacağını duyurdu. Ayrıca, başarılı bir eğitim yılı dileklerini ileterek, her zaman yanlarında olduklarını ifade etti.

Eğitim Yardımı Tutarları

Bakanlık açıklamasında, eğitim-öğretim yardımlarının toplam tutarları şöyle belirtildi:

  • İlköğretim Yardımı: 13 milyon 616 bin TL
  • Ortaöğretim Yardımı: 20 milyon 425 bin TL
  • Yükseköğretim Yardımı: 27 milyon 233 bin TL

Bu yardımlar sayesinde şehit ve gazi çocuklarının eğitim hayatına destek sağlanarak maddi yüklerinin hafifletilmesi amaçlanıyor.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

SGK’dan 1 Kuruş Borç İçin 175 TL Masrafla Haciz Şoku

SGK’nın 1 kuruş borcu olan bir vatandaşa haciz işlemi başlattığını ortaya koyan Mehmet Akif Cenkci, X hesabında paylaştığı belgelerle sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Son 7 Yılın En Çok Kazandıran Yatırımı: Altın mı, Konut mu?

BETAM’ın araştırmasına göre, son 7 yılda altın en yüksek getiriyi sağladı, konut ise kira getirisiyle birlikte en kazançlı ikinci yatırım aracı oldu.

Hepsiburada Kazak Şirket Kaspi.kz’ye Satılıyor: 1,13 Milyar Dolarlık Dev Anlaşma

Hepsiburada, Kazakistan’ın Kaspi.kz şirketine 1,13 milyar dolar karşılığında satılıyor. Satın alma 2025’te tamamlanacak ve Hepsiburada’nın geleceği Kaspi.kz ile şekillenecek.

Kredi Kartı Bilgilerinizi Koruyun: Infostealer Zararlı Yazılımı Chrome’un Güvenliğini Aştı

Infostealer adlı zararlı yazılım, Google Chrome’un güvenlik önlemlerini aşarak kullanıcıların kişisel ve finansal bilgilerine erişim sağlıyor. İşte Infostealer’a karşı alınabilecek önlemler.