Tofaş

İstanbul Ataşehir’de 9 Kasım 2021 tarihinde mimar Başak Cengiz’i yolda yürüdüğü sırada samuray kılıcıyla vahşice katleden Can Göktuğ Boz‘a verilen ağırlaştırılmış müebbet ve 5 yıl hapis cezası, Yargıtay tarafından onandı. Boz’a “canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme” suçundan verilen ceza, takdiri indirim uygulanmadan onaylandı.

Yargıtay Kararı

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 22 Nisan 2022’de verdiği kararı inceledi ve onadı. Can Göktuğ Boz, Başak Cengiz’i öldürdüğü sırada gösterdiği aşırı vahşet ve şiddet nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. Ayrıca Boz’a, maktul Cengiz’i korumaya çalışan Kaan Ağaca‘ya yönelik tehditleri nedeniyle 4 yıl, “ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletleri satın alma, taşıma veya bulundurma” suçundan da 1 yıl hapis cezası verildi. Yargıtay, bu cezaların tamamını uygun buldu ve onayladı.

Can Göktuğ Boz’un Suç Detayları

Kararda, Boz’un cinayeti “samuray kılıcı” olarak bilinen bir silahla işlediği, Cengiz’in vücudunda 6’sı öldürücü nitelikte 12 kesici delici alet izine rastlandığı vurgulandı. Ayrıca sanığın, “canı sıkıldığı ve mutsuz olduğu için” kolay hedef olarak bir kadını seçtiğini ifade ettiği belirtilirken, Boz’un evinde çok sayıda kesici ve delici alet bulunduğu da kararda yer aldı.

Boz, evden aldığı samuray kılıcıyla Başak Cengiz’e yolda yürüdüğü sırada saldırdı. Cengiz’in karşı koymasına rağmen Boz, saldırısını sürdürdü. Olay sırasında Cengiz’e yardım etmek isteyen Kaan Ağaca’ya “Yaklaşma, sana da saplarım” diyerek tehditte bulundu. Bu detaylar, sanığın planlı ve bilinçli bir şekilde bu suçu işlediğini gösteriyor.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

TTK 132 İşçi Alımı Kura Çekimi: Tarih, Saat ve Sonuçlar Açıklandı

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun 132 işçi alımı için kura çekimi 24 Ekim 2024’te yapılacak. Kura sonuçları ve nihai isim listesi www.taskomuru.gov.tr adresinden öğrenilebilecek.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…