Siyasilerden TUSAŞ Saldırısına Peş Peşe Tepkiler: "Terörü Lanetliyoruz"

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii) tesislerine yönelik terör saldırısına siyasilerden peş peşe tepkiler geldi. Saldırı sonrası hem sosyal medya üzerinden hem de çeşitli platformlarda yapılan açıklamalarda, saldırı sert bir dille kınandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve birçok siyasi isim, saldırıya karşı birlik mesajları verdi.

Özgür Özel: “Zamanlamanın Dikkat Çekici Olduğunu Düşünmeden Edemiyoruz”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Diyarbakır ziyareti sırasında TUSAŞ‘a yönelik terör saldırısıyla ilgili bir açıklama yaptı. Özel, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda saldırıyı lanetlediğini belirtti ve şu ifadelere yer verdi:

“Ankara Kahramankazan’da TUSAŞ tesislerine yönelik olarak gerçekleştirilen terör saldırısını lanetliyorum. Saldırıda şehit olan yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, milletimize başsağlığı diliyorum. Terörü kimden ve nereden gelirse gelsin lanetliyorum.”

Daha sonra Diyarbakır’da gazetecilere yaptığı açıklamada Özel, saldırının zamanlamasına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Bu saldırıyı görünce zamanlamanın ne kadar dikkat çekici olduğunu düşünmeden edemiyor insan. 7 Haziran’a birkaç gün kala başlayan süreci hatırlamadan geçemiyor insan. Kim terörden medet umuyorsa yanlış yapıyor. Bugün Diyarbakır’da, dün Ankara’da Türkiye gündeminden terörün çıkmasını ve 86 milyon insanımızın barış içinde yaşamasını umuyoruz.”

Mansur Yavaş: “Derin Üzüntü İçerisindeyim”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, TUSAŞ tesisine yönelik yapılan terör saldırısıyla ilgili derin üzüntü duyduğunu belirtti. Yavaş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Ankara’da TUSAŞ tesisinde meydana gelen çatışma ve terör saldırısı nedeniyle derin üzüntü içerisindeyim. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörü lanetliyoruz. Başımız sağ olsun.”

Ekrem İmamoğlu: “Rehinelerin Kurtarılması En Büyük Dileğimiz”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, saldırı sonrası yaptığı açıklamada, hem şehitlere rahmet hem de yaralılara acil şifalar diledi. İmamoğlu, rehinelerin kurtarılmasının en büyük dilekleri olduğunu ifade ederek şu açıklamada bulundu:

“Ankara TUSAŞ’taki saldırıda şehit ve yaralılarımız var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Rehinelerin sağ salim kurtarılması en büyük dileğimiz. Emniyet güçlerimiz terör eyleminin üstesinden gelecektir. Teröre karşı biriz, bütünüz.”

Ali Babacan: “Başımız Sağ Olsun”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’nin Kahramankazan tesislerine yönelik gerçekleşen terör saldırısına ilişkin başsağlığı mesajı yayımladı. Babacan, paylaşımında şunları söyledi:

“Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet; ailelerine ve yakınlarına sabır diliyorum. Yaralılarımızın bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyorum. Başımız sağ olsun.”

Müsavat Dervişoğlu: “Alçak Saldırıyı Lanetliyorum”

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, saldırıya sert tepki göstererek şu açıklamayı yaptı:

“Ülkemizin savunma sanayi alanında önemli kurumlarından biri olan TUSAŞ’ta gerçekleşen alçak terör saldırısını lanetliyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar; ailelerine ve aziz milletimize sabır diliyorum. Ülkemizin birliğini, güvenliğini ve geleceğini tehdit eden Türkiye düşmanı teröristlere karşı son ana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Cenab-ı Allah bu aziz vatanımızı tüm tehlikelerden korusun.”

Ahmet Davutoğlu: “Gereken Cevap Verilmeli”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, TUSAŞ’a yönelik gerçekleştirilen terör saldırısını lanetlediğini ve teröre gereken cevabın verilmesi gerektiğini belirtti. Davutoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik gerçekleştirilen hain terör saldırısını lanetliyor; şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti, teröre ve terörün arkasındaki şer odaklarına gereken cevabı mutlaka vermelidir.”

Fatih Erbakan: “Milletimizin Başı Sağ Olsun”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da TUSAŞ saldırısına dair açıklamalarda bulundu. Erbakan, şehit düşen kahramanlar için başsağlığı dilerken, saldırıyı lanetlediğini şu sözlerle ifade etti:

“Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tesislerine yönelik gerçekleştirilen hain saldırıda şehit düşen kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Rabbim, ülkemizi ve milletimizi her türlü kötülükten muhafaza eylesin.”

Mustafa Destici: “Asla Başaramayacaklar”

Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Mustafa Destici, saldırıyı gerçekleştirenlerin amaçlarına asla ulaşamayacağını belirtti. Destici’nin açıklamaları şöyle:

“Öncelikle bu kahpe saldırıyı gerçekleştiren piyonları ve arkasındaki güçleri lanetliyorum. Saldırıda şehit olan kardeşlerimize Yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Bu tür hain saldırılarla Türkiye’nin savunma sanayisindeki ilerleyişini durduracaklarını zannedenler asla başaramayacaklardır.”

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

Çetaş Otomotiv Başkanı ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Taşar Vefat Etti

Çetaş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Taşar, otomotiv ve Galatasaray camiasının sevilen isimlerindendi.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…