RTÜK’ten TUSAŞ Saldırısına Yayın Yasağı Kararı Geldi

RTÜK (Radyo ve Televizyon Üst Kurulu) Başkanı Ebubekir ŞahinTUSAŞ tesislerine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin haberlere yayın yasağı getirildiğini duyurdu. Saldırının ardından özellikle sosyal medya kaynaklı yanıltıcı bilgilere dikkat çeken RTÜK, medya kuruluşlarını resmi açıklamaların dışına çıkmamaları konusunda uyardı.

Yayın Yasağı Kararı: Resmi Açıklama

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, TUSAŞ’ta gerçekleşen saldırıyla ilgili yayın yasağı kararını, sosyal medya platformu Xüzerinden yaptığı açıklamayla duyurdu. Şahin’in açıklamasında, yerli ve millî savunma ürünlerinin geliştirildiği TUSAŞ Kahramankazan tesislerine yapılan terör saldırısı sonrasında mahkeme tarafından alınan yayın yasağının gerekçeleri detaylandırıldı.

Şahin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Yerli ve millî savunma ürünlerimizin geliştirildiği gururumuz TUSAŞ’ın Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı sonrasında ilgili mahkeme tarafından yayın yasağı kararı alınmıştır. Medyamızda, resmî makamların yaptığı açıklamaların dışında özellikle sosyal medya kaynaklı, teyit edilmemiş bilgilere ve görüntülere yer verildiği tespit edilmiştir. Terörün propagandasını yapacak yayınların ivedilikle son bulması şarttır.”

Teyit Edilmemiş Bilgilerin Yayılmasının Önlenmesi

RTÜK, terör saldırısına ilişkin resmî makamların açıklamaları haricinde yayın yapılmasının engellenmesini amaçlıyor. Özellikle sosyal medya platformlarında hızla yayılan teyit edilmemiş görüntü ve bilgilerin, halkı yanıltıcı olabileceği uyarısında bulundu. Bu tür içeriklerin terörün propagandasına hizmet edebileceğini belirten Şahin, medya kuruluşlarına yönelik önemli bir çağrıda bulundu.

RTÜK’ün Cezai Yaptırımları

RTÜK Başkanı Şahin, yayın yasağı kararına uymayan medya kuruluşlarına yönelik ağır yaptırımlar uygulanacağını da açıkladı. RTÜK izleme uzmanları tarafından yapılan incelemelerde, yasağa aykırı hareket eden yayıncı kuruluşlar hakkında hızlı bir şekilde raporlama yapılacağı ve bu kuruluşlara en ağır cezai yaptırımların uygulanacağı bildirildi.

Terörün Propagandasına Karşı Mücadele

Şahin’in açıklamalarında özellikle terörün propagandası konusu vurgulandı. Terör eylemlerinin medya aracılığıyla yayılmasının toplumu olumsuz etkilediğine ve terör örgütlerinin bu yolu kullanarak daha geniş kitlelere ulaşmaya çalıştığına dikkat çekildi. Bu sebeple, yayın yasağı kararının terörle mücadelede önemli bir adım olduğu ve medya kuruluşlarının bu sorumluluğu taşıması gerektiği ifade edildi.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

Çetaş Otomotiv Başkanı ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Taşar Vefat Etti

Çetaş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Taşar, otomotiv ve Galatasaray camiasının sevilen isimlerindendi.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…