Ece Üner, Gülen'in Ardından Ağzını Açtı: Önce hasret sonra nefret!

Fethullah Gülen’in ölüm haberi Türkiye gündemine bomba gibi düştü. Halk TV Ana Haber sunucusu Ece Üner, özellikle iktidar kanadından gelen yorumları değerlendirerek, Gülen’i geçmişte öven isimleri hatırlattı. Yayında 1990’lı yıllardan beri FETÖ’nün gerçek yüzünü ortaya koyan bazı siyasetçilerin açıklamalarına da yer verildi. Üner, yaşanan bu gelişmeleri sert bir dille eleştirerek, geçmişte FETÖ’ye yakın duran ve bugün beddua eden isimleri eleştirdi.

FETÖ Lideri Gülen’in Ölümü ve Tepkiler

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in ABD’de ölüm haberi, örgütüyle yakın temas kurduğu Herkül sitesi tarafından duyuruldu. Türkiye’nin iade taleplerine rağmen yıllardır ABD’de yaşayan Gülen’in ölümü üzerine Türkiye’de birçok farklı kesimden tepki geldi. Özellikle AKP kanadından gelen beddua içerikli açıklamalar dikkat çekerken, Ece Üner bu durumu ele aldı.

Ece Üner, Gülen’in ölümüne gelen tepkilerde dikkat çekici bir çelişki olduğuna vurgu yaparak, geçmişte Gülen’i öven isimlerin bugün nefret söylemleriyle sahnede olduklarını belirtti. Yıllar boyunca FETÖ ile iş birliği yapan ya da ona övgüler düzen siyasetçilerin, bugün tamamen zıt bir tavır aldığını hatırlatan Üner, sert eleştirilerde bulundu.

Ece Üner, Gülen'in Ardından Ağzını Açtı: Önce hasret sonra nefret!

“Ergenekon’u Zafer İlan Edenler Bugün Lanet Yağdırıyor”

Ece Üner, tepkisini şu ifadelerle dile getirdi:

“Ağrıma giden, geçmişte Ergenekon davasını zafer olarak ilan edenlerin, bugün FETÖ liderinin ölümüne lanet yağdırma yarışına girmesi. Zamanında elini ayağını öpmeye gidenler, şimdi beddua etmek için sıraya giriyor. Hatırlarsınız, ‘Ne istediler de vermedik’ demişlerdi. ABD ziyareti öncesi Fethullah Gülen’e yapılacak ziyaret sorusuna ‘gökten ne yağar da yer kabul etmez’ denmişti.”

Bu sözlerle Üner, Gülen ile geçmişte yakın ilişkiler kuran siyasetçilerin değişen tutumuna dikkat çekti. Üner, 2013 yılına kadar miting meydanlarında söylenen “Beraber yürüdük biz bu yollarda” şarkılarına atıfta bulunarak, “Hasret denmişti, şimdi ise nefret. Fakat hasret derken mahvettiğiniz onca hayat, nefret ettiğinizde geri gelecek mi? Yok, gelmiyor.” diyerek acı bir gerçeği dile getirdi.

FETÖ’nün Gerçek Yüzünü Gösteren İsimler

Halk TV Ana Haber’de yayınlanan bültende, FETÖ’nün kumpas davaları sırasında hedef alınan önemli isimlerin, örgütün gerçek yüzünü yıllar önce ortaya koyduğu vurgulandı. Özellikle Türkan SaylanNecip HablemitoğluKamer Genç ve Fikri Sağlar gibi isimlerin, FETÖ’nün karanlık yüzünü açığa çıkaran sözlerine yer verildi. Bu isimler, yıllar önce FETÖ’ye karşı mücadele eden ve uyarılarda bulunan figürler olarak hatırlatıldı.

Hafıza Unutmuyor

Ece Üner’in dikkat çektiği bir diğer konu ise hafızaların unutmaması gerektiğiydi. FETÖ ile yıllarca iş birliği içinde olanların, bugün bu durumu yok saymaya çalıştığını belirten Üner, toplumun hafızasının bu olayları unutmadığını vurguladı. FETÖ’nün Türkiye’ye verdiği zararların, bu iş birliği nedeniyle büyüdüğüne işaret eden Üner, bu konuda geçmişin unutulamayacağını söyledi.

FETÖ Elebaşı Fetullah Gülen’in Ölmeden Önce Kaldığı Oda Tespit Edildi

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…

Çetaş Otomotiv Başkanı ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Taşar Vefat Etti

Çetaş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Taşar, otomotiv ve Galatasaray camiasının sevilen isimlerindendi.