elon musk

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sert ifadeleri nedeniyle “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçlamasıyla soruşturma altına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya paylaşımlarını inceleyerek resen soruşturma başlattığını duyurdu.

Erdoğan’ın Paylaşımına Tepki Gösterdi

Soruşturmanın merkezinde, Erdoğan’ın 18 Ekim’de sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı bir paylaşım ve Kılıçdaroğlu’nun bu paylaşıma verdiği sert yanıt yer alıyor. Erdoğan, paylaşımında “Sırtından hançerlenmenin öfkesini sosyal medyada hakaret ederek çıkaranlara sadece acıyarak bakıyoruz” demişti. Bu mesajı alıntılayan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanına yönelik şu ifadeleri kullandı:

“Lanet olsun sana ve kurduğun düzene… 5’li çeteler eliyle milletin parasına, Uyuşturucu baronlarının eliyle gençlerimize ve geleceğimize, Bozduğun ve kontrolün altına aldığın yargı eliyle dışarı saldığın katiller, çocuklarımızın ve kadınlarımızın canına ve ırzına bela oldu. Yeni doğan bebeklerimizin canı, para için sağlık çetesine teslim edildi. 12 bebeğimiz senin sisteminin adamları tarafından 3 kuruş kazanmak için hayata gözünü yumdu… Yüreğime çok ağır geliyor, acımı dile getirebilmek için kullanacağım cümle; en hafif tabiri ile: ‘’Allah belanı versin!’’ Ülke yangın yeri, can havlindeyiz; sen hala çıkmış ‘’hançer’’ diyorsun. Seninle mücadele etmeyenin de Allah belasını versin.”

Sert İfadeler Soruşturma Başlattı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bu ifadelerin “Cumhurbaşkanına hakaret” suçunu oluşturduğu kanaatine vararak Kılıçdaroğlu hakkında resen soruşturma başlattı.

Kılıçdaroğlu’nun Paylaşımları İnceleniyor

Savcılık, Kılıçdaroğlu’nun bu ifadelerinin hukuki sınırları aştığını belirterek, paylaşımın detaylı incelemesi sonucunda soruşturmanın devam edeceğini duyurdu. Soruşturmanın nasıl sonuçlanacağı ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu süreçte nasıl bir adım atacağı kamuoyunda merak konusu oldu.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…

Çetaş Otomotiv Başkanı ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Taşar Vefat Etti

Çetaş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Taşar, otomotiv ve Galatasaray camiasının sevilen isimlerindendi.