elon musk

2025 yılı bütçe teklifinde, trafik cezalarından beklenen gelir büyük bir artış gösterdi. Sürücüler, trafiğe çıkarken bir kez daha düşünecek, zira gelecek yıl trafikte yapılacak hataların faturası çok daha ağır olacak. Trafik cezalarından elde edilecek gelir, bütçe planlamasında önemli bir yer tutuyor ve her dört para cezasından biri trafik ihlallerinden kaynaklanacak.

Trafik Cezası Gelirleri Katlandı

2024 bütçesinde yılsonuna kadar 20 milyar 527 milyon TL trafik cezası geliri hedeflenmişken, bu hedef sadece 9 ay içinde aşıldı. Ocak-Eylül ayları arasında trafik cezalarından elde edilen gelir 29 milyar 752 milyon TL olarak kaydedildi. Bu rakam, yılın bitimine aylar kala hedefi neredeyse iki katına çıkardı. 2025 yılı içinse bu tutarın yaklaşık iki buçuk katı olan 67 milyar 826 milyon TL trafik cezası geliri bekleniyor.

Para Cezalarındaki Artış Dikkat Çekiyor

Bütçe teklifinde, 2025 yılı için öngörülen toplam para cezaları gelirinin 261 milyar 778 milyon TL olması planlanıyor. Bu, geçen yıla göre %44,2 oranında bir artış anlamına geliyor. Özellikle trafik cezalarındaki artışın, sürücüler üzerinde caydırıcı bir etki yaratması ve kurallara uymayanların daha yüksek bedeller ödemesine yol açması bekleniyor.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…

Çetaş Otomotiv Başkanı ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Taşar Vefat Etti

Çetaş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Taşar, otomotiv ve Galatasaray camiasının sevilen isimlerindendi.