ümit özdağ

AFAD, saat 10.46’da merkez üssü Malatya’nın Kale ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini açıkladı. Deprem, Elazığ, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Erzincan ve Tunceli gibi çevre illerde de hissedildi. Daha önce Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri ile büyük yıkım yaşayan Malatya’da vatandaşlar bu sarsıntıyla yeniden büyük panik yaşadı.

ümit özdağ

AFAD: Can Kaybı Yok

Deprem sonrasında AFAD tarafından yapılan açıklamada, “Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde şu an itibarıyla herhangi bir can veya mal kaybı bulunmamaktadır” denildi. Ekiplerin sahada çalışmalarını sürdürdüğü ve herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmadığı ifade edildi.

Vatandaşlar Panik Yaşadı

ümit özdağ

Deprem anında vatandaşlar, panikle ev ve iş yerlerinden sokaklara çıktı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, yaptığı açıklamada, “Şu ana kadar bize ulaşan herhangi bir sıkıntı yok, saha taramalarımız devam ediyor” dedi. Çevre illerde de hissedilen deprem, özellikle Malatya’da büyük korkuya yol açtı.

Bakan Yerlikaya: Saha Taramaları Başladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, AFAD ve ilgili kurumların saha taramalarına başladığını belirtti. “Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun” ifadelerini kullandı.

Uzman Görüşü: Tetikleme Sonucu Oluşmuş Bir Deprem

Hacettepe Üniversitesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erçin Kasapoğlu, depremin bir tetikleme sonucu oluştuğunu ve Güneydoğu Türkiye’de bu tür depremlerin doğal olduğunu söyledi. Kasapoğlu, “Büyüklükleri 5-7 arasında değişen depremler beklenebilir,” dedi.

Çevre İllerden Gelen İlk Açıklamalar

Elazığ Valisi, korkuyla binadan atlayan vatandaşlar olduğunu ancak herhangi bir can kaybının olmadığını ifade etti. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ve Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu da illerinde şu an için herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını bildirdiler.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…

Çetaş Otomotiv Başkanı ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Taşar Vefat Etti

Çetaş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Taşar, otomotiv ve Galatasaray camiasının sevilen isimlerindendi.