Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinde 69 kişinin hayatını kaybettiği Güneşli Kocabaş Sitesi 7. Blok'un yıkılmasına ilişkin görülen davada karar açıklandı. 3'ü tutuklu 9 sanıktan, 8'i 12 yıl 2 ay 20 gün ila 14 yıl 5 ay 10 gün arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı. Karar Duruşması Kahramanmaraş'ta Gerçekleşti Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında, tutuklu sanıklar Tebernüş Özyurt, Abdullah Üren, Ökkeş Say ve tutuksuz sanıklar Ahmet Say, Ökkeş Kır duruşmada hazır bulundu. Diğer tutuksuz sanıklar Kerim Sönmez, Mücahit Kar ve Abdulkadir Tatar, SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katılırken, tutuksuz sanık Ali Taş duruşmaya katılmadı. Sanıklar Suçsuz Olduklarını İddia Etti Sanıklardan son savunmaları sorulan kişiler, suçsuz olduklarını savunarak beraat talebinde bulundu. Ancak mahkeme heyeti, sanıklardan Ahmet Say'ın beraatına karar verirken, diğer sanıklara yönelik hapis cezaları açıkladı. 8 Sanığa Hapis Cezası Verildi Mahkeme heyeti, sanıklardan Ökkeş Say, Ökkeş Kır ve Ali Taş'ı, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 14 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırdı. Diğer sanıklar Abdulkadir Tatar, Mücahit Kar, Abdullah Üren, Kerim Sönmez ve Tebernuş Özyurt ise "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 12 yıl 2 ay 20 gün hapis cezasına mahkûm edildi. Tutuksuz Sanıklar Tutuklanacak Mahkeme ayrıca tutuksuz sanıklar Ökkeş Kır, Ali Taş, Abdulkadir Tatar, Mücahit Kar ve Kerim Sönmez'in tutuklanmasına karar verdi. Bu kararla birlikte, sanıkların olayda ihmalleri olduğuna hükmedilerek cezai işlemler netleştirildi. Deprem Felaketinin Ardından Gelişen Hukuki Süreç Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, 7,7 büyüklüğündeki deprem sonrasında Dulkadiroğlu ilçesi Aslanbey Mahallesi'nde yer alan Güneşli Kocabaş Sitesi 7. Blok'un yıkılması ve 69 kişinin yaşamını yitirmesi üzerine 9 sanık hakkında dava açmıştı. Bu dava, yıkımın ardından ortaya çıkan ihmallerin ve sorumluların cezalandırılması adına başlatılan hukuki sürecin bir parçası olarak dikkat çekiyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinde 69 kişinin hayatını kaybettiği Güneşli Kocabaş Sitesi 7. Blok’un yıkılmasına ilişkin görülen davada karar açıklandı. 3’ü tutuklu 9 sanıktan, 8’i 12 yıl 2 ay 20 gün ila 14 yıl 5 ay 10 gün arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Karar Duruşması Kahramanmaraş’ta Gerçekleşti

Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesi‘nde görülen davanın son duruşmasında, tutuklu sanıklar Tebernüş Özyurt, Abdullah Üren, Ökkeş Say ve tutuksuz sanıklar Ahmet Say, Ökkeş Kır duruşmada hazır bulundu. Diğer tutuksuz sanıklar Kerim Sönmez, Mücahit Kar ve Abdulkadir Tatar, SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katılırken, tutuksuz sanık Ali Taş duruşmaya katılmadı.

Sanıklar Suçsuz Olduklarını İddia Etti

Sanıklardan son savunmaları sorulan kişiler, suçsuz olduklarını savunarak beraat talebinde bulundu. Ancak mahkeme heyeti, sanıklardan Ahmet Say’ın beraatına karar verirken, diğer sanıklara yönelik hapis cezaları açıkladı.

8 Sanığa Hapis Cezası Verildi

Mahkeme heyeti, sanıklardan Ökkeş Say, Ökkeş Kır ve Ali Taş’ı“bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 14 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırdı. Diğer sanıklar Abdulkadir Tatar, Mücahit Kar, Abdullah Üren, Kerim Sönmez ve Tebernuş Özyurt ise “taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 12 yıl 2 ay 20 gün hapis cezasına mahkûm edildi.

Tutuksuz Sanıklar Tutuklanacak

Mahkeme ayrıca tutuksuz sanıklar Ökkeş Kır, Ali Taş, Abdulkadir Tatar, Mücahit Kar ve Kerim Sönmez’intutuklanmasına karar verdi. Bu kararla birlikte, sanıkların olayda ihmalleri olduğuna hükmedilerek cezai işlemler netleştirildi.

Deprem Felaketinin Ardından Gelişen Hukuki Süreç

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, 7,7 büyüklüğündeki deprem sonrasında Dulkadiroğlu ilçesi Aslanbey Mahallesi’nde yer alan Güneşli Kocabaş Sitesi 7. Blok’un yıkılması ve 69 kişinin yaşamını yitirmesi üzerine 9 sanık hakkında dava açmıştı. Bu dava, yıkımın ardından ortaya çıkan ihmallerin ve sorumluların cezalandırılması adına başlatılan hukuki sürecin bir parçası olarak dikkat çekiyor.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…

Çetaş Otomotiv Başkanı ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Taşar Vefat Etti

Çetaş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Taşar, otomotiv ve Galatasaray camiasının sevilen isimlerindendi.