Meteoroloji’den Kritik Uyarı: 3 Bölgede Sağanak Yağış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, bugün Marmara, Batı Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde yerel sağanak yağışlar etkili olacak. Ayrıca, hava sıcaklıklarında bölgesel değişiklikler bekleniyor. Özellikle Marmara Bölgesi’nde sıcaklıkların 3 ila 5 derece azalacağı bildirildi.

İstanbul ve Marmara’da Kuvvetli Yağış Uyarısı

İstanbul’un batısı ve Tekirdağ çevrelerinde, yerel olarak kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. 16.00-23.00 saatleri arasında sağanakların etkili olacağı öngörülüyor. Bu durum, Marmara Bölgesi’nde yaşayan vatandaşların tedbirli olması gerektiğine işaret ediyor. Gün içinde Kocaeli ve Bursa gibi şehirlerde de yağışlı havanın etkili olacağı tahmin ediliyor.

ümit özdağ

Hava Sıcaklıklarında Düşüş ve Artış Bekleniyor

Meteoroloji’nin tahminlerine göre, hava sıcaklıkları Marmara Bölgesi’nde 3 ila 5 derece azalacak. Buna karşın, kuzeydoğu kesimlerde sıcaklıklar 2 ila 4 derece artacak. Diğer bölgelerde ise hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda ise rüzgarın kuvvetli esmesi tahmin ediliyor.

Türkiye Geneli Hava Durumu

Meteoroloji’nin yayımladığı son rapora göre, ülkemizin kuzey kesimleri parçalı ve çok bulutlu olacak. Marmara’nın batısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise hava genellikle parçalı ve az bulutlu geçecek.

ümit özdağ

İllerimizde Beklenen Hava Durumu

Son tahminlere göre illerimizdeki beklenen hava durumu ve sıcaklıklar şu şekilde olacak:

  • İstanbul: 24°C, parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, Avrupa yakasında yerel kuvvetli sağanak yağış bekleniyor (16.00-23.00 arası).
  • Ankara: 29°C, parçalı ve az bulutlu.
  • İzmir: 30°C, az bulutlu.
  • Kocaeli: 28°C, parçalı ve az bulutlu, öğleden sonra yağışlı.
  • Bursa: 27°C, parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağışlı.
  • Edirne: 22°C, sabah saatlerinden sonra yerel sağanak yağışlı.
  • Kars: 20°C, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak yağışlı.
  • Diyarbakır: 31°C, az bulutlu ve açık.
  • Gaziantep: 30°C, parçalı ve az bulutlu.

Bu liste, Türkiye genelindeki hava durumuna dair bir rehber niteliği taşıyor. Vatandaşların hava koşullarına göre tedbir almaları tavsiye ediliyor.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…

Çetaş Otomotiv Başkanı ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Taşar Vefat Etti

Çetaş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Taşar, otomotiv ve Galatasaray camiasının sevilen isimlerindendi.