Almanya'dan Türkiye'ye 40 Eurofighter İçin Onay Çıktı

Eurofighter alımında Almanya, Türkiye ile teknik görüşmelerin başlaması için onay verdi. Türk Hava Kuvvetleri‘ne 40 adet Eurofighter Typoon savaş uçağı alımında kritik bir adım atıldı. Uzun süredir satışı engelleyen Almanya, nihayet teknik görüşmelerin başlamasına izin verdi.

Eurofighter Konsorsiyumu Teknik Heyetini Türkiye’ye Gönderdi

Eurofighter konsorsiyumunu oluşturan İngiltere, İtalya, İspanya ve Almanya‘dan uzmanların yer aldığı teknik bir heyet, Türkiye’ye gelerek görüşmelere başladı. Yaklaşık 3 hafta sürmesi planlanan bu görüşmelerde, savaş uçaklarının tedarik süreci, personel eğitimleri ve bakım programlarının nasıl uygulanacağı gibi birçok teknik detay ele alınıyor.

İlk Aşamada 24 Adet Eurofighter Türkiye’ye Teslim Edilecek

ümit özdağ
Erstlandung und Eigentumsübergabe des 1. Eurofighter an das Oesterreichische Bundesheer am Fliegerhorst Hinterstoisser am 12. Juli 2007 in Zeltweg. Bild zeigt: Eurofighter Taifun Foto: Bundesheer/Zinner

Eğer teknik görüşmeler başarıyla tamamlanır ve Almanya satışa nihai onay verirse, Türkiye ilk aşamada 24 adet Eurofighter savaş uçağını mümkün olan en kısa sürede teslim alacak. Sonraki aşamalarda bu sayı 40’a tamamlanacak. Bu uçaklar, Türk Hava Kuvvetleri’nin envanterine giren ilk AESA radara sahip savaş uçakları olacak.

Milli Savaş Uçağı KAAN’ın Envantere Girmesine Kadar Geçici Çözüm

Uzmanlar, Milli savaş uçağı KAAN ve F-16 Blok 70 savaş uçaklarının envantere girmesine kadar olan sürede, en uygun çözümün Eurofighter olacağı görüşünde birleşiyor. Türkiye, 40 adet Eurofighter savaş uçağının tedariği için çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye, Almanya’yı İkna Etmeye Çalışıyor

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, bir süre önce yaptığı açıklamada, Türkiye’nin İngiltere ve İspanya ile 40 adet Eurofighter temini için görüşmelere devam ettiğini ve Almanya’yı ikna etmeye çalıştıklarını belirtmişti. Almanya’nınTürkiye’ye yönelik savunma ekipmanları satışını engelleyen tutumunun son günlerde yumuşadığına dair işaretler ortaya çıkmaya başladı.

ümit özdağ

Almanya, Silah Paketine Yeşil Işık Yaktı

Alman basınında çıkan haberlere göre, Almanya’nın Türkiye’ye yaklaşık değeri 336 milyon euro olan bir silah paketinin satışına yeşil ışık yaktığı yönündeki haberler dikkat çekiyor. Bu gelişme, Türkiye’nin savunma ihtiyaçlarınıkarşılamak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…

Çetaş Otomotiv Başkanı ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Taşar Vefat Etti

Çetaş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Taşar, otomotiv ve Galatasaray camiasının sevilen isimlerindendi.