ümit özdağ

Geçtiğimiz sezon Liverpool‘daki görevinden ayrılan Jürgen Klopp, futbol dünyasına yeni bir rolle geri dönüyor. Ancak bu sefer teknik direktör olarak değil! Alman teknik adamın yeni görevi futbol camiasını şaşırtacak türden.

Futbolun İçinde Kalmak İstediğini Açıklamıştı

Bir süre teknik direktörlük yapmayacağını belirten Klopp, futbolun içinde kalmayı arzu ettiğini dile getirmişti. 57 yaşındaki başarılı teknik adam şu sözlerle niyetini özetlemişti:

“Elbette bir şeyler yapacağım. Sadece padel tenisi oynamak veya torunlarımla vakit geçirmek için gencim. Yeniden teknik direktörlük yapacak mıyım? Şimdilik yapmayacağımı söyleyebilirim. Önümüzdeki aylarda tekrar bakarız. Şu anda hiçbir şey yok. Ama futbolun içinde olmaya ve insanlara tecrübemle yardım etmeyi istiyorum. Benim için neler olacağını göreceğiz.”

ümit özdağ

Yeni Görevi Belli Oldu

Almanya’nın popüler gazetesi Bild’in haberine göre, Red Bull ile Jürgen Klopp arasında 1 yıllık bir anlaşma sağlandı. 1 Ocak 2025’ten itibaren Red Bull’da “Küresel Futbol Başkanı” olarak görev yapacak. Red Bull, bu önemli anlaşmayı resmen duyurdu.

Red Bull Bünyesindeki 6 Kulüp

Red Bull, bünyesinde yer alan kulüplerin yönetimini Klopp’a emanet edecek. Bu kulüpler arasında; LeipzigSalzburgLeedsNew YorkBragantino (Brezilya) ve Omiya Ardija (Japonya) bulunuyor. Klopp, görevine başlamasıyla birlikte bu kulüplere yenilerinin katılma ihtimali de mevcut.

Klopp’un Görevi Ne Olacak?

Bild‘in ulaştığı bilgilere göre, Jürgen Klopp, günlük işlerden ziyade stratejik bir rol üstlenecek. Red Bull, onun uzmanlık bilgisinideneyiminiiletişim ağını ve karizmasını kullanmayı hedefliyor. Transferlerantrenörler ve kulüp gelişimi konusunda stratejik danışman olarak görev yapacak. Klopp, tüm Red Bull kulüplerine oyun felsefesi, oyuncu gelişimi, antrenörlerin eğitimi ve transfer politikaları hakkında tavsiyelerde bulunacak.

Örneğin, Leipzig antrenörü Marco Rose, teknik bir konuda desteğe ihtiyaç duyduğunda Klopp ile fikir alışverişinde bulunabilecek.

Klopp’un Kariyeri ve Başarıları

Daha önce ülkesinde Mainz 05 ve Borussia Dortmund’da görev yapan Jürgen Klopp, 2015 yılında Liverpool’un başına geçti. Kırmızılar ile bir kez Premier LigFederasyon KupasıLig KupasıUEFA Şampiyonlar LigiUEFA Süper KupaFIFA Kulüpler Dünya Kupası ve Community Shield zaferleri yaşadı.

Klopp, Liverpool‘un 30 yıllık şampiyonluk hasretini 2019-2020 sezonunda sona erdirdi. Geçtiğimiz sezon ise takımı, teknik direktör Arne Slot’a devretti.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Raphaël Varane 31 Yaşında Futbola Veda Etti

Fransız savunma oyuncusu Raphaël Varane, sürekli sakatlıklar nedeniyle 31 yaşında futbolu bırakma kararı aldı. Varane, kariyeri boyunca birçok büyük başarıya imza attı.

Cinsel İlişki Videosu İddiası Sonrası Elif Karaarslan’dan Abonelerine Özel İçerik

Hakemlikten ihraç edilen Elif Karaarslan, sosyal medya üzerinden ücretli abonelik başlattı. Aylık 59,99 TL karşılığında özel içerikler sunacak.

Zehra Güneş’ten Kadına Şiddete Sert Tepki: “Yaşamak İstiyoruz”

Milli voleybolcu Zehra Güneş, Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’in katledilmesine sosyal medya üzerinden isyan etti: “Yaşamak istiyoruz.”

Kenan Yıldız, Cengiz Ünder’in Rekorunu Kırarak Tarihe Geçti

Cengiz Ünder’in Şampiyonlar Ligi’nde gol atan en genç Türk futbolcu rekoru, Juventus’un genç yeteneği Kenan Yıldız tarafından kırıldı. Detaylar haberimizde…