ümit özdağ

Al Pacino, 2020 yılında geçirdiği koronavirüs enfeksiyonu sırasında ölümle burun buruna geldiğini anlattı. 84 yaşındaki Oscar ödüllü aktör, bu zorlu sürecin hayatını nasıl etkilediğini ve yaşadığı varoluşsal düşünceleri paylaştı. İşte, Pacino’nun koronavirüs deneyiminden öne çıkanlar.

Ölümle Yüz Yüze: Nabzı Duran Pacino

Al Pacino, koronavirüs enfeksiyonu sırasında geçirdiği kriz anında nabzının durduğunu ve evinde bulunan altı sağlık görevlisinin müdahalesiyle hayata döndüğünü ifade etti. “Çok garip bir durumdu. Buradasınız, sonra yoksunuz,” diyen Pacino, bu anları anlatırken ölümün ne denli yakın olduğunu fark ettiğini belirtti.

Ünlü oyuncu, yaşadıklarını “Anılarınız bile yok, hiçbir şeyiniz yok. Tuhaf bir durum” şeklinde özetledi. O anlarda kendini kötü hissettiğini, ateş ve susuzluk çektiğini ekleyerek koronavirüsün bedeni üzerindeki etkilerine de değindi.

ümit özdağ

“Uzay Giysili” Doktorlar

Al Pacino, gözlerini açtığında karşısında gördüğü sağlık görevlilerinin uzay giysili gibi görünmesinin kendisini şaşırttığını belirtti. Evinin salonunda iki doktor ve altı sağlık personelini gördüğünde, “Gözlerimi açıp bunu görmek oldukça şaşırtıcıydı,” diyen Pacino, bu anın ona hayatı sorgulattığını da ifade etti. Doktorların müdahalesiyle “geri döndü” denildiğini duyduğunu ekledi.

Ölüm Deneyimini Sorguluyor

Bir hemşirenin nabzının durduğunu doğrulamasına rağmen, Pacino gerçekten ölüp ölmediğini sorguladığını söyledi. “Ölümü yaşadığımı düşündüm. Belki de yaşamadım. Öldüğümü sanmıyorum,” diyen Pacino, bu tecrübeyi anlamlandırmakta zorlandığını belirtti.

Ayrıca, ölümle bu karşılaşmanın ardından varoluşsal düşüncelere dalarak “Nasıl ölmüş olabilirim ki? Ölmüş olsaydım bayılırdım,” şeklindeki şaşkınlığını dile getirdi.

Ölüm Sonrası Yaşam Üzerine Düşünceler

The Guardian’a konuşan Pacino, bu deneyimin ardından ölüm sonrası yaşam üzerine düşündüğünü paylaştı. Pacino, “Beyaz ışık falan görmedim. Orada hiçbir şey yok,” diyerek ölümden sonraki hayatla ilgili beklentilerini sorguladığını belirtti. Hamlet’ten alıntı yaparak, “Olmak ya da olmamak; hiçbir gezginin geri dönmediği o keşfedilmemiş ülke. Artık yok. Gitmiştiniz” sözleriyle bu deneyimin derin etkilerini aktardı.

Hayat Tarzında Değişiklik Yok

Koronavirüs sonrası yaşamında bir değişiklik yapıp yapmadığı sorulduğunda Al Pacino, bu karşılaşmanın yaşam tarzını değiştirmediğini açıkça belirtti. “Hiç değiştirmedi,” diyerek bu deneyimi yaşadıktan sonra bile hayatında radikal bir dönüşüm yaşamadığını ifade etti. Ünlü oyuncu, koronavirüs sürecinde yaşadıklarını ayrıntılarıyla “Sonny Boy” adlı çıkacak anı kitabında anlatacağını duyurdu.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Hizbullah, Genel Sekreter Nasrallah’ın Ölümünü Doğruladı

Hizbullah, Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın İsrail’in düzenlediği hava saldırısında öldüğünü doğruladı. Detaylar haberimizde.

İran, Nasrallah’ın Ölümü Nedeniyle 5 Gün Yas İlan Etti

İran, Hizbullah lideri Nasrallah’ın ölümünün ardından 5 günlük yas ilan etti. Ali Hamaney, Nasrallah’ın ölümünü “direniş cephesi için büyük kayıp” olarak nitelendirdi.

Ömer bin Ladin Fransa’dan Sınır Dışı Edildi: Ülkeye Girişi Yasaklandı

Fransa, Usame bin Ladin’in oğlu Ömer bin Ladin’i terörü övdüğü gerekçesiyle sınır dışı etti ve ülkeye girişini yasakladı.

ABD – Rusya Gerilimi Diddy Skandalıyla Büyüyor: FBI Her Şeyi Biliyordu

Sean ‘Diddy’ Combs’un seks ticareti skandalı ABD ile Rusya arasında gerilim yarattı. Rusya, FBI ve Beyaz Saray’ın bu skandalı sakladığını iddia etti.