ümit özdağ

Balıkesir’in Erdek ilçesinde, 36 gönüllü dalgıç tarafından gerçekleştirilen su altı temizliğinde, deniz dibinden çıkan atıklar şaşkınlık yarattı. Klozet, çöp konteyneri ve sandalye gibi sıra dışı nesnelerin de bulunduğu temizlik çalışmasında, 1000’in üzerinde atık çıkarıldı. Bu çalışmalar, deniz kirliliğine dikkat çekmek ve çevre bilincini artırmak amacıyla düzenlendi.

Erdek Limanı’nda Kapsamlı Su Altı Temizliği

Erdek BelediyesiSualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi Gönüllüleri ve ODTÜ Sualtı Topluluğu iş birliğiyle 4-6 Ekim tarihlerinde su altı temizlik ve bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştirildi. 36 gönüllü dalgıç, iki su altı görüntüleme yönetmeni ile birlikte denizin dibine inerek, klozet, tuvalet taşı, araç lastikleri, plastik atıklar ve cam şişeler gibi birçok atığı temizledi. Erdek Limanı’nda gerçekleştirilen bu çalışma sırasında, denizden çıkarılan atıklar, su altı görüntüleriyle de belgelendi ve çıkarılan malzemeler limanda sergilendi.

ümit özdağ

Müsilajın Nedenlerinden Biri: İnsan Tahribatı

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, bu tür çalışmaların önemine dikkat çekerek, 2021’de yaşanan müsilajprobleminin başlıca sebeplerinden birinin insanların denize attığı atıklar olduğunu vurguladı. Karışık, “Denizden çıkarılan plastikler, araç lastikleri ve cam şişeler gibi atıklar, deniz ekosistemine büyük zarar veriyor. Çocuklarımıza daha temiz bir Erdek bırakmak için denizlerimizi kirletmemeliyiz” dedi.

ümit özdağ

36 Gönüllü Dalgıç 80 Dalış Yaptı

Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi Derneği’nden Hakan Tiryaki, denizin dibindeki yaşam alanlarını temizlediklerini belirtti. Tiryaki, “Bu temizlikte pinaların yaşam alanlarını temizledik. 36 gönüllü dalgıç 80 dalış yaparak 1000’in üzerinde atık çıkardı. Her dalışta benzer manzaralarla karşılaşıyoruz. Erdek Limanı‘nda ise pinalarıntehlikede olması, bu bölgeyi temizlememizin ana nedenlerinden biri oldu. Amacımız insanları bilinçlendirmek ve deniz kirliliğinin önüne geçmektir” dedi. Tiryaki, denizlerin kirletilmesinin bir suç olduğunu da vurgulayarak, çevre bilincinin artırılması gerektiğine dikkat çekti.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…

Çetaş Otomotiv Başkanı ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Taşar Vefat Etti

Çetaş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Taşar, otomotiv ve Galatasaray camiasının sevilen isimlerindendi.