ümit özdağ

Hollanda futbolu ve dünya spor camiası büyük bir kayıp yaşadı. Efsanevi futbolcu ve eski teknik direktör Johan Neeskens, 73 yaşında hayata veda etti. Neeskens, hem futbolculuk kariyeri hem de antrenörlük döneminde futbol dünyasında derin izler bıraktı.

Johan Neeskens’in Kariyeri ve Hayatı

15 Eylül 1951 tarihinde Hollanda‘nın Heemstede kentinde doğan Johan Neeskens, futbol kariyerine RCH Heemstede altyapısında başladı. Başarılı performansıyla kısa sürede dikkat çeken Neeskens, Ajax‘a transfer oldu ve burada dört yıl boyunca unutulmaz başarılar elde etti.

Barcelona‘ya transfer olan Neeskens, dünya çapında tanınan bir futbolcu haline geldi. Kariyerinde sırasıyla New York CosmosGroningenMinnesota ThunderFort Lauderdale StrikersFC Baar ve FC Zug gibi takımlarda da forma giydi. 1991 yılında aktif futbol kariyerini noktalayan Neeskens, futbol sahalarındaki yerini teknik direktörlük koltuğunda almaya başladı.

ümit özdağ

Teknik Direktörlük Kariyeri

Futbolculuk kariyerinin ardından teknik direktörlük yoluna adım atan Johan Neeskens, 1987 yılında FC Baar ile teknik direktörlük kariyerine başladı. Daha sonra sırasıyla FC ZugFC Stafa ve Singen takımlarını yönetti. Guus Hiddinkönderliğinde Hollanda Milli Takımı‘nda yardımcı antrenörlük yaptıktan sonra, NEC Nijmegen’de teknik direktörlük koltuğuna oturdu.

Neeskens ayrıca, Avustralya Milli TakımıBarcelonaHollanda B ve Galatasaray‘da da yardımcı antrenörlük görevlerinde bulundu. Özellikle Frank Rijkaard döneminde Galatasaray’da yardımcı antrenör olarak görev yaparak Türkiye’de de iz bıraktı. Kariyerinin son durağı, Güney Afrika takımı Sundowns‘ta teknik direktörlük oldu ve 2012 yılında futbol dünyasından emekliye ayrıldı.

Johan Neeskens’in Futbola Katkıları

Neeskens, özellikle Ajax ve Barcelona dönemlerinde orta saha oyuncusu olarak gösterdiği başarılarla tanındı. 1970’li yılların efsanevi Hollanda Milli Takımı‘nın bir parçası olan Neeskens, total futbol anlayışıyla oynayan ve sahaya hakimiyetiyle tanınan bir oyuncuydu. Johan Cruyff ile birlikte oynadığı futbol, birçok futbol severin hafızalarına kazındı.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Raphaël Varane 31 Yaşında Futbola Veda Etti

Fransız savunma oyuncusu Raphaël Varane, sürekli sakatlıklar nedeniyle 31 yaşında futbolu bırakma kararı aldı. Varane, kariyeri boyunca birçok büyük başarıya imza attı.

Cinsel İlişki Videosu İddiası Sonrası Elif Karaarslan’dan Abonelerine Özel İçerik

Hakemlikten ihraç edilen Elif Karaarslan, sosyal medya üzerinden ücretli abonelik başlattı. Aylık 59,99 TL karşılığında özel içerikler sunacak.

Zehra Güneş’ten Kadına Şiddete Sert Tepki: “Yaşamak İstiyoruz”

Milli voleybolcu Zehra Güneş, Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’in katledilmesine sosyal medya üzerinden isyan etti: “Yaşamak istiyoruz.”

Kenan Yıldız, Cengiz Ünder’in Rekorunu Kırarak Tarihe Geçti

Cengiz Ünder’in Şampiyonlar Ligi’nde gol atan en genç Türk futbolcu rekoru, Juventus’un genç yeteneği Kenan Yıldız tarafından kırıldı. Detaylar haberimizde…