ümit özdağ

Bu hafta Ankara’da siyasi arenada önemli gelişmeler yaşanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail’in hedefinde Türkiye’nin olduğunu söylemesinin ardından, bu konu Meclis’te yapılacak kapalı oturum ile gündeme alınacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi‘nde yeni yasama yılı, tartışmalarla başladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ninDEM Parti sıralarına giderek selam vermesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Meclis açılış konuşmasında verdiği ‘iç cephe’ mesajı ve CHP grubunun Erdoğan’ı ayakta karşılaması, geçtiğimiz haftanın dikkat çeken olayları arasındaydı.

Öğretmenlik Meslek Kanunu Görüşmeleri Devam Ediyor

ümit özdağ

Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde, geçen dönem yarım kalan ‘Öğretmenlik Meslek Kanun Teklifi’ var. Geçtiğimiz hafta görüşmeleri devam eden teklifin, bu hafta 25’inci maddesinden itibaren görüşülmesine devam edilecek. ‘Öğretmenlik Meslek Kanun Teklifi’ tamamlandığında ise ‘e-Ticaret Kanun Teklifi’ görüşmelerine geçilmesi bekleniyor.

RTÜK’ten İslamofobi Sunumu

Bu hafta, Meclis İnsan Hakları Komisyonu bünyesinde oluşturulan İslamofobi ve Irkçılık İnceleme Alt KomisyonuRTÜK’e ev sahipliği yapacak. RTÜK temsilcileri, Avrupa’da ırkçılık ve İslamofobia başlıklı bir sunum gerçekleştirecek.

Bahçeli’nin Hamlesi: Ankara’da Siyasi Kulisler Hareketli

Siyaset kulislerinde bu hafta en çok merak edilen konulardan biri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ile selamlaşması ve sonrasında verdiği barış mesajı olacak. Bahçeli’nin bu hamlesine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın nasıl yanıt vereceği ise hafta boyunca Ankara kulislerinde konuşulacak. Özellikle Erdoğan’ın partisinin grup toplantısında vereceği mesajlar merakla bekleniyor.

Meclis’te Kapalı ‘İsrail Tehdidi’ Oturumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Meclis açılışında İsrail’in Türkiye’yi hedef aldığı yönündeki açıklamaları, bu hafta Meclis’te kapalı bir oturumda gündeme taşınacak. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, salı günü yapılacak oturumda İsrail’in saldırıları, Ortadoğu’daki gelişmeler ve Türkiye’nin aldığı tedbirlerhakkında TBMM Genel Kurulu’nu bilgilendirecek. Kapalı oturum sırasında, gazeteciler ve dinleyiciler salona alınmayacak, oturum tutanakları ise ancak 10 yıl sonra yayımlanabilecek.

CHP’deki İç Tartışmalar Sona Erecek mi?

Geçtiğimiz hafta, CHP Grubu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ayakta karşılaması CHP içerisinde tartışma yarattı. Bu durum, bazı CHP milletvekilleri ve önceki Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun tepkisini çekti. Ankara’da bu tartışmaların sonlanıp sonlanmayacağı, bu haftanın önemli siyasi gelişmelerinden biri olacak.

İmamoğlu Davasındaki Gelişmeler

ümit özdağ

Bu hafta Ankara’da takip edilecek bir diğer önemli konu ise, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak getirilmesi istenen davadaki olası gelişmeler. İmamoğlu davasındaki gelişmeler, Ankara’nın gündemini meşgul edecek.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…

Çetaş Otomotiv Başkanı ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Taşar Vefat Etti

Çetaş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Taşar, otomotiv ve Galatasaray camiasının sevilen isimlerindendi.