ümit özdağ

Hayalindeki işe yaptığı başvuruya 48 yıl boyunca yanıt alamayan bir kadın, sonunda bunun nedenini yıllar sonra kendisine ulaşan bir mektupla çözdü. İngiltere’nin Lincolnshire bölgesinde yaşayan 70 yaşındaki Tizi Hodson, 1976 yılında bir motosikletli akrobat olarak çalışmak için mektupla iş başvurusu yapmış, ancak o dönemde yanıt alamamıştı. 48 yıl sonra gelen bir mektup, olayın perde arkasını ortaya çıkardı.

Posta Ofisinde Kalan Mektup

Hodson, yıllarca yanıt beklediği iş başvurusunun neden karşılıksız kaldığını, postanede unutulmuş bir mektupsayesinde öğrendi. Başvuru mektubu, 48 yıl boyunca bir postane çekmecesinin arkasında kalmış ve sonunda Hodson’a geri gönderilmiş. Mektupta, “Staines Postanesi’nden geç gönderim. Çekmecenin arkasında bulundu. Yalnızca 50 yıl gecikmeyle” gibi el yazısıyla yazılmış bir not yer alıyordu.

Bu durum, yıllarca yanıt bekleyen Hodson’ın kafasındaki soru işaretlerini aydınlattı. Başvurusuna neden yanıt gelmediğini merak eden Hodson, 48 yıl sonra bu sorusuna cevap buldu: “Bu işten neden haber gelmediğini hep merak etmiştim. Artık biliyorum.”

ümit özdağ

Hayal Kırıklığına Rağmen Başarıyla Dolu Bir Kariyer

Her ne kadar bu başvuru hayali işini gerçekleştirmesini sağlamamış olsa da Hodson, kariyerinde başarıdan başarıya koşmuş. Dünyayı gezerek farklı işlerde çalışan Hodson, yılan terbiyeciliğiat yetiştiriciliği ve akrobasi uçağı eğitmenliği gibi birçok alanda kendini geliştirmiş. “Bu aksilik kariyerime engel olmadı. Başka bir iş bulup dünyayı gezdim,” diyerek kariyerindeki çeşitliliği vurguladı.

Hodson, başvurusunun geri gönderilmesi hakkında “Bu olay gerçekten muhteşem. 48 yıl sonra bile bana ulaştırılması inanılmaz,” dedi.

Kimliğini Saklamıştı

Hodson, yaptığı iş başvurusunda kadın olduğunu sakladığını belirtti. “İlanı verenlerin kadın olduğumu anlamadıklarına dikkat etmiştim. Muhtemelen kadın olduğum için beni mülakata bile almazlardı diye düşünmüştüm,” dedi. Gençliğinde işin tehlikelerine aldırış etmeyen Hodson, “Aptalca demişim ki, bu işi yaparken kaç kemiğimin kırılabileceğini umursamıyorum.”

Şimdi ise Hodson, gençliğine dönme fırsatı olsa yaptığı her şeyi yeniden yapacağını ifade ediyor. “Gençliğimle konuşma şansım olsa, yaptığım her şeyi yeniden yapmasını söylerdim. Birkaç kemiğimi kırmış olsam da çok güzel bir yaşamım oldu.”

Hayatının Özeti: Cesur ve Özgür

ümit özdağ

Tizi Hodson’ın hikayesi, cesaret ve kararlılıkla dolu bir yaşamı özetliyor. İş başvurusuna yanıt alamamış olsa da, dünyanın dört bir yanında farklı işlerde çalışarak hayatını dolu dolu yaşamış. “50 kez ev değiştirmeme ve 4-5 kez ülke değiştirmeme rağmen beni bulmalarına hala inanamıyorum,” diyen Hodson, başına gelen bu olayı bir muamma olarak görüyor.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Hizbullah, Genel Sekreter Nasrallah’ın Ölümünü Doğruladı

Hizbullah, Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın İsrail’in düzenlediği hava saldırısında öldüğünü doğruladı. Detaylar haberimizde.

İran, Nasrallah’ın Ölümü Nedeniyle 5 Gün Yas İlan Etti

İran, Hizbullah lideri Nasrallah’ın ölümünün ardından 5 günlük yas ilan etti. Ali Hamaney, Nasrallah’ın ölümünü “direniş cephesi için büyük kayıp” olarak nitelendirdi.

Ömer bin Ladin Fransa’dan Sınır Dışı Edildi: Ülkeye Girişi Yasaklandı

Fransa, Usame bin Ladin’in oğlu Ömer bin Ladin’i terörü övdüğü gerekçesiyle sınır dışı etti ve ülkeye girişini yasakladı.

ABD – Rusya Gerilimi Diddy Skandalıyla Büyüyor: FBI Her Şeyi Biliyordu

Sean ‘Diddy’ Combs’un seks ticareti skandalı ABD ile Rusya arasında gerilim yarattı. Rusya, FBI ve Beyaz Saray’ın bu skandalı sakladığını iddia etti.