ümit özdağ

Son günlerde bazı medya organlarında yer alan “Üniversite sistemi değişiyor” haberleriyle ilgili Yükseköğretim Kurulu(YÖK) sert bir açıklama yaptı. Yapılan duyuruda, üniversite sistemine yönelik herhangi bir değişiklik çalışmasının olmadığını belirten YÖK, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

İddialar Gerçek Dışı

Bazı medya organlarında yer alan iddialar üzerine, YÖK, üniversite sistemine yönelik herhangi bir değişiklik çalışması yürütmediğini ve bu konuda gündeme getirilen haberlerin doğru olmadığını açıkladı. Kurulun bu açıklaması, son günlerde ortaya atılan asılsız iddiaları net bir dille yalanladı. Açıklamada, “Üniversite sistemi değişiyor” başlıklı haberlerin, Yükseköğretim Kurulu’nu yıpratma amacı taşıdığı ve bu haberlere itibar edilmemesi gerektiği ifade edildi.

Cumhurbaşkanlığı Sunumu

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı‘nda yapılan sunumda, YÖK Başkanı Erol Özvar ve yürütme kurulu üyeleri tarafından Türkiye’de yükseköğretim sisteminin mevcut durumu ve gelecekteki vizyonu ele alındı. Bu sunumda, üniversitelerin akademik üretkenliği, bilimsel araştırma fonları ve uluslararasılaşma gibi konuların tartışıldığı aktarıldı. Ancak yapılan bu sunumda, iddia edilen “üniversite sisteminin değişmesi” gibi bir gündem maddesinin yer almadığı özellikle vurgulandı.

Geleceğe Yönelik Projeler

Sunumda ayrıca, Türkiye’deki yükseköğretim sisteminin geleceğini etkileyecek gelişmeler üzerinde duruldu. YÖK Başkanı Erol Özvar, gelecek 30 yılda Türkiye ve dünya genelinde yükseköğretimi etkilemesi beklenen değişimler konusunda kapsamlı bir vizyon sundu. Bu vizyon doğrultusunda, üniversitelerin daha erişilebilir hale getirilmesi, uluslararası standartlara uygun akreditasyon süreçleri ve bilimsel araştırma fonlarının artırılması hedefleri konuşuldu.

YÖK’ten Medya Kuruluşlarına Çağrı

Yükseköğretim Kurulu, bu tür yanıltıcı haberlere karşı kamuoyunu dikkatli olmaya çağırırken, basın organlarının da sorumlu yayıncılık ilkesine uymalarını beklediğini belirtti. YÖK, hiçbir şekilde üniversite sistemi üzerinde bir değişiklik çalışması yapılmadığını bir kez daha yineleyerek, kamuoyunun bu tür haberlere itibar etmemesi gerektiğini açıkladı.

YÖK, yaptığı açıklama ile üniversite sistemi değişikliği iddialarının gerçeği yansıtmadığını net bir şekilde ortaya koydu. Medyanın sorumlu davranması gerektiği belirtilirken, Türkiye’deki yükseköğretim sisteminin mevcut işleyişi üzerinde bir değişiklik yapılmadığı ve gelecekteki projelerin, üniversitelerin uluslararasılaşması, akademik üretkenliği ve araştırma fonları gibi konulara odaklandığı bir kez daha vurgulandı.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

İBB Bursu İçin Geri Sayım: Ne Zaman Başvurulacak?

İBB burs başvurusu ne zaman başlayacak? 2024-2025 eğitim yılı için İBB bursu başvuru şartları ve detayları açıklandı. Başvuru için detaylar haberimizde.

KYK Burs ve Kredi Başvuruları İçin Geri Sayım Başladı!

2024-2025 KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? Başvuru ekranı ve detaylar hakkında bilgilere göz atın. KYK burs ve kredi başvuruları için gerekli adımlar burada.

DGS Sonuçları Açıklandı: Üniversite Kayıtları Ne Zaman?

2024 DGS tercih sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. DGS yerleştirme sonuçları nasıl öğrenilir ve kayıt işlemleri ne zaman yapılacak? İşte detaylar…

Aksaray Üniversitesi’nde 2 Öğrenciye 17 Akademisyen Eğitim Veriyor

Aksaray Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümüne bu yıl sadece 2 öğrenci yerleşti. 17 akademisyen, 2 öğrenciye özel ders niteliğinde eğitim veriyor.