elon musk

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat 2023’te meydana gelen ve “Asrın Felaketi” olarak nitelendirilen depremde yıkılan Ezgi Apartmanı‘nda 35 kişinin ölümüne ilişkin dava devam ediyor. İkisi tutuklu, biri tutuksuz ve ikisi firari olmak üzere toplam beş sanığın yargılandığı davada, önemli bir gelişme yaşandı. Tutuklu sanıklardan Mehmet Tekinyurt dışına çıkış yasağı ve haftada iki gün imza atması şartıyla tahliye edildi.

Mahkemede Uzman Görüşü

Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, sanıklar ve müştekiler hazır bulundu. Mahkeme, inşaat mühendisi Şeref Alpago’yu uzman bilirkişi olarak dinledi. Alpago, yaptığı sunumda Ezgi Apartmanı’ndaki eksiklikleri ve yapılan hataları detaylı bir şekilde anlattı. Özellikle binanın güçlendirme çalışmalarının yanlış yapıldığına dikkat çeken Alpago, diğer binaların neden ayakta kaldığını sorgulayarak, “Zemin ve yapım dönemi aynı olmasına rağmen Ezgi Apartmanı’nın yıkılması güçlendirme hatasından kaynaklanıyor” dedi.

Sanıkların Savunmaları

Tutuklu sanıklar Ertan Danacı ve Mehmet Tekin suçlamaları reddederek beraat talebinde bulundular. Tutuksuz sanıkYakup A. ise hazır beton kullandığını ve Kahramanmaraş’ta ilk hazır betonu kendisinin kullandığını iddia etti.

Sanık avukatları, bilirkişi raporlarının çelişkili olduğunu belirterek dosyanın yeniden incelenmesini talep etti. Ayrıca, firari sanıklar Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel hakkında kırmızı bülten çıkarılması talebini de yinelediler.

Karar ve Gelişmeler

Mahkeme heyeti, dosyanın yeni bir bilirkişi heyetine gönderilmesine ve diğer sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verdi. Mehmet Tekin ise tutuklu bulunduğu süre ve dosyadaki belgeler dikkate alınarak tahliye edildi. Firari sanıklar hakkında kırmızı bülten çıkarılması talebi ise reddedildi. Duruşma 13 Aralık tarihine ertelendi.

İddianame

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Ezgi Apartmanı’nın depremde yıkılması sonucu 35 kişinin öldüğü ve 1 kişinin yaralandığı belirtildi. Sanıklar hakkında, “olası kastla kasten öldürme” ve “bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçlarından 876 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…

Çetaş Otomotiv Başkanı ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Taşar Vefat Etti

Çetaş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Taşar, otomotiv ve Galatasaray camiasının sevilen isimlerindendi.