ümit özdağ

Avrupa Birliği (AB), Çin’de üretilen elektrikli araçlara yönelik ek gümrük vergileri uygulama kararını kabul etti. Avrupa Komisyonu, Çin’den ithal edilen elektrikli araçlara yüzde 45‘e varan gümrük vergileri getirecek düzenlemenin oylamada yeterli desteği aldığını duyurdu. Bu karar, AB‘nin Çinli otomobil üreticilerine yönelik sıkılaştırıcı önlemler alacağının işareti.

Oylama Sonuçları ve Destekleyen Ülkeler

AB üyesi ülkeler arasında yapılan oylamada, 10 ülke gümrük vergilerine destek verirken, 5 ülke karşı çıktı ve 12 üye çekimser kaldı. İtalyaFransaPolonya ve İrlanda gibi ülkeler lehte oy kullanırken, AlmanyaMacaristan ve Maltakarşı oy kullandı. Belçikaİspanya ve İsveç ise çekimser kaldı.

Çin’den Misilleme Beklentisi

AB’nin Çin yapımı elektrikli araçlara yönelik bu ek vergiler, Çin Hükümeti’nin sübvansiyon politikalarına karşı bir önlem olarak görülüyor. Daha önceki açıklamalarda Çin’in de benzer bir misilleme yapabileceği ifade edilmişti.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Hizbullah, Genel Sekreter Nasrallah’ın Ölümünü Doğruladı

Hizbullah, Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın İsrail’in düzenlediği hava saldırısında öldüğünü doğruladı. Detaylar haberimizde.

İran, Nasrallah’ın Ölümü Nedeniyle 5 Gün Yas İlan Etti

İran, Hizbullah lideri Nasrallah’ın ölümünün ardından 5 günlük yas ilan etti. Ali Hamaney, Nasrallah’ın ölümünü “direniş cephesi için büyük kayıp” olarak nitelendirdi.

Ömer bin Ladin Fransa’dan Sınır Dışı Edildi: Ülkeye Girişi Yasaklandı

Fransa, Usame bin Ladin’in oğlu Ömer bin Ladin’i terörü övdüğü gerekçesiyle sınır dışı etti ve ülkeye girişini yasakladı.

ABD – Rusya Gerilimi Diddy Skandalıyla Büyüyor: FBI Her Şeyi Biliyordu

Sean ‘Diddy’ Combs’un seks ticareti skandalı ABD ile Rusya arasında gerilim yarattı. Rusya, FBI ve Beyaz Saray’ın bu skandalı sakladığını iddia etti.