ümit özdağ

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, Türkiye’nin mevcut eğitim sisteminde önemli değişiklikler yapılacağının sinyallerini verdi. Yapılan açıklamaya göre, 4+4+4 eğitim sisteminin son dört yılı yeniden düzenlenecek. Bu açıklama, Ankara’da düzenlenen “Uluslararası Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Sempozyumu” sırasında yapıldı.

Eğitimde Büyük Değişiklik

Bakan Yardımcısı Yelkenci, eğitim sistemimizdeki bu değişikliğin, öğrencilerin eğitim hayatlarının son dört yılında gerçekleşeceğini belirtti. Yelkenci, mevcut sistemin yetersiz olduğunu ve yeni bir yaklaşıma ihtiyaç duyulduğunu vurgulayarak, “Beceri örgüsü temelli bir müfredat, mevcut çoktan seçmeli sınav sisteminden daha etkili olacaktır” dedi.

Kademeler Arası Geçişin Önemi

Ömer Faruk Yelkenci’nin vurguladığı bir diğer önemli nokta, kademeler arası geçişin öğrencileri her yönüyle ele alacak şekilde yeniden düzenlenmesi gerekliliğiydi. Ortaokuldan liseye ve liseden yükseköğretime geçişlerde bu yeni sistemle öğrencilerin daha iyi hazırlanmaları hedefleniyor.

Yeniden Değerlendirilmesi Gereken Son Dört Yıl

Eğitimde yapılacak bu yeniden düzenlemenin, 4+4+4 sisteminin son dört yılını kapsayacağı belirtildi. Yelkenci, bu dönemin eğitimdeki en kritik dönemlerden biri olduğunu ve üzerinde durulması gerektiğini ifade etti.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

İBB Bursu İçin Geri Sayım: Ne Zaman Başvurulacak?

İBB burs başvurusu ne zaman başlayacak? 2024-2025 eğitim yılı için İBB bursu başvuru şartları ve detayları açıklandı. Başvuru için detaylar haberimizde.

KYK Burs ve Kredi Başvuruları İçin Geri Sayım Başladı!

2024-2025 KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? Başvuru ekranı ve detaylar hakkında bilgilere göz atın. KYK burs ve kredi başvuruları için gerekli adımlar burada.

DGS Sonuçları Açıklandı: Üniversite Kayıtları Ne Zaman?

2024 DGS tercih sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. DGS yerleştirme sonuçları nasıl öğrenilir ve kayıt işlemleri ne zaman yapılacak? İşte detaylar…

Aksaray Üniversitesi’nde 2 Öğrenciye 17 Akademisyen Eğitim Veriyor

Aksaray Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümüne bu yıl sadece 2 öğrenci yerleşti. 17 akademisyen, 2 öğrenciye özel ders niteliğinde eğitim veriyor.