ümit özdağ

ABD’de liman işçilerinin başlattığı grev, ülke genelinde tuvalet kağıdı ve diğer temel kağıt ürünlerinin temininde panik alımlarına yol açtı. Tüketiciler, olası kıtlık endişesiyle mağazalardaki tuvalet kağıdı raflarını boşaltırken, yetkililer bu konuda büyük bir sorun yaşanmayacağına dair açıklamalar yaptı.

Panik Satın Alımları ve Grevin Etkileri

Amerikan Orman ve Kağıt Derneği (AF&PA) Başkanı Heidi Brock“tuvalet kağıdı kıtlığı” haberlerinin farkında olduklarını, ancak grevin kağıt ürünlerinin temininde ciddi bir sıkıntıya yol açmayacağını belirtti. ABD’de tuvalet kağıdı talebinin %85’inin yerel üreticiler tarafından karşılandığını vurgulayan Brock, kağıt ürünlerinin yıl boyunca üretildiğinive demir yolu ile kamyon taşımacılığı kullanılarak dağıtımın sürdürüleceğini ifade etti.

Grev Anlaşmayla Sonuçlandı

ABD’nin doğu ve güney limanlarında grev yapan işçiler, sendika ile işverenler arasında ücret konusunda geçici bir anlaşmaya varılmasının ardından grevi sonlandırdı. Grev, 45 bin işçiyi temsil eden Uluslararası Liman İşçileri Sendikası (ILA) ile Birleşik Devletler Denizcilik İttifakı (USMX) arasında yapılan görüşmelerle, üç gün içinde anlaşmayla sona erdi.

Ücret Artışında Anlaşma Sağlandı

Geçici anlaşmaya göre, işçilerin maaşlarında %61,5 oranında bir artış yapılacak. Ayrıca, müzakerelere devam edebilmek için mevcut sözleşme 15 Ocak 2025’e kadar uzatıldı. ABD Başkanı Joe Biden, varılan geçici anlaşmayı “güçlü bir sözleşmeye doğru atılan önemli bir adım” olarak nitelendirdi ve tarafları tebrik etti.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Hizbullah, Genel Sekreter Nasrallah’ın Ölümünü Doğruladı

Hizbullah, Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın İsrail’in düzenlediği hava saldırısında öldüğünü doğruladı. Detaylar haberimizde.

İran, Nasrallah’ın Ölümü Nedeniyle 5 Gün Yas İlan Etti

İran, Hizbullah lideri Nasrallah’ın ölümünün ardından 5 günlük yas ilan etti. Ali Hamaney, Nasrallah’ın ölümünü “direniş cephesi için büyük kayıp” olarak nitelendirdi.

Ömer bin Ladin Fransa’dan Sınır Dışı Edildi: Ülkeye Girişi Yasaklandı

Fransa, Usame bin Ladin’in oğlu Ömer bin Ladin’i terörü övdüğü gerekçesiyle sınır dışı etti ve ülkeye girişini yasakladı.

ABD – Rusya Gerilimi Diddy Skandalıyla Büyüyor: FBI Her Şeyi Biliyordu

Sean ‘Diddy’ Combs’un seks ticareti skandalı ABD ile Rusya arasında gerilim yarattı. Rusya, FBI ve Beyaz Saray’ın bu skandalı sakladığını iddia etti.