ümit özdağ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde protesto gösterisi düzenleyen İETT’ye bağlı özel halk otobüsü sahipleri, ödemelerini alamadıkları gerekçesiyle 15 Ekim 2024 tarihinde kontak kapatma kararı aldıklarını duyurdu. Saraçhane’de toplanan araç sahipleri, İBB’den alacaklarını tahsil edemediklerini öne sürerek bu kararlarını açıkladılar.

3 Bin 41 Özel Halk Otobüsü Sahibi İsyanda

İETT’ye bağlı 3 bin 41 özel halk otobüsü sahibi, Saraçhane’de pankart ve dövizlerle protesto düzenledi. Özel Halk Otobüsü Platformu sözcüsü avukat Erhan Güneş, grup adına yaptığı açıklamada, İETT’nin rotasyon politikalarınınhalk otobüsü sahiplerini zor duruma soktuğunu ve toplu ulaşım hizmetlerinde aksamalara yol açtığını belirtti. Bu politikaların hem araç sahiplerinin geçim kaynaklarını tehdit ettiğini hem de halkın ulaşımını zorlaştırdığını ifade etti.

“Alacaklarımız 2 Milyon Lirayı Aştı”

Güneş, yetkililerin verdiği sözleri tutmadığını ve araç sahiplerinin büyük bir mali krizin içinde olduğunu vurguladı. “Henüz 5’inci ayın ödemesi bile tamamlanmadı” diyen Güneş, şu an itibarıyla alacaklarının 2 milyon lirayı aştığını belirtti. Ayrıca, “10 aydır ödemelerimizin tamamını alamadık, bu süreç bizi iş yapamaz hale getirdi” dedi.

Kontak Kapatma Kararı

15 Ekim 2024 tarihinde kontak kapatma kararı aldıklarını açıklayan Güneş, “Bu karar, İstanbul halkını olumsuz etkileyebilir” dedi. Ancak mevcut şartlar altında başka bir çözüm kalmadığını vurgulayan Güneş, ertelenen sözler ve haksız uygulamaların kendilerini bu noktaya getirdiğini belirtti.

Protesto Saraçhane’de Gerilime Yol Açtı

Açıklamanın ardından grup, 15 Temmuz Şehitleri Caddesi’ni trafiğe kapattı. Çevrede güvenlik önlemi alan polis ekipleri, grubun dağılması yönünde uyarılarda bulundu. Olay, kısa süreli bir gerilime yol açtı. Ancak güvenlik güçlerinin müdahalesi ile topluluk kontrol altına alındı.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…

Çetaş Otomotiv Başkanı ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Taşar Vefat Etti

Çetaş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Taşar, otomotiv ve Galatasaray camiasının sevilen isimlerindendi.