ümit özdağ

CHP Genel Başkanı Özgür ÖzelAntalya’da çeşitli ziyaretlerde bulunarak basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İsrail ile ilgili sözleri dikkat çeken Özel, Netanyahu’ya yönelik sert açıklamalarda bulundu.

“Türkiye’nin Güvenlik Meselelerinde Bilgi İstiyoruz”

Antalya’da Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği anahtar teslim törenine katılan Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail ile ilgili sözleri hakkında açıklamalarda bulundu. Özel, Erdoğan’ın TBMM kürsüsünden İsrail’in gelecek hedefleri arasında Türkiye’nin toprakları olduğunu söylemesinin endişe verici olduğunu belirterek, TBMM’nin en kısa sürede bu konuda bilgilendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Özel, “Eğer bir tehdit varsa, bunu bilmek istiyoruz. İsrail’in gücü Türkiye’ye yetmez, o Netanyahu’nun hep birlikte alnını karışlarız” diyerek sert bir dille İsrail’e karşı duruşunu belirtti. Ayrıca, bu söylemlerin Türkiye’nin gerçek sorunlarının üzerini örtmek için kullanılmasına izin vermeyeceklerini vurguladı.

“Filistin Davası Bütün CHP’lilerin Davasıdır”

Özgür Özel, Filistin davasının CHP’nin öncelikli meselelerinden biri olduğunu hatırlatarak, dünyadaki tüm sosyalist ve sosyal demokrat liderlere Filistin’i tanımaları için mektup yolladığını belirtti. İsrail’in saldırgan tutumuna karşı hükümetin uluslararası platformlarda daha aktif olmasını beklediklerini söyledi.

“Tehlike Büyükse Hep Birlikte Gereğini Yapalım”

Türkiye’deki en büyük sorunun yoksulluk, hayat pahalılığı ve işsizlik olduğunu belirten Özel, güvenlik kaygılarının bu sorunları arka plana atmaması gerektiğini ifade etti. “Bir tehlike görüyorlarsa Meclis’te anlatsınlar, hep birlikte gereğini yapalım” diyerek hükümete seslendi.

“Erken Seçim İstiyoruz”

Özgür Özel, Erdoğan’ın görev süresini tamamlayamacağını savunarak erken seçim talebini yineledi. Özel, “Erken seçim istiyoruz. Cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk seçimlerinde partimizi iktidar yapmak için adayım” dedi.

“Yurt Dışında Ülkeyi Rezil Etmeye Kimsenin Hakkı Yok”

CHP Genel Başkanı Özel, siyasetçilerin birbirlerine karşı saygılı olması gerektiğini vurgulayarak, yurt dışında Türkiye’yi temsil eden siyasilerin ülkeyi zor duruma düşürmemeleri gerektiğini söyledi. “Siyasette mücadele ederiz, ama küfürsüz ve hakaretsiz” diyerek, siyasi tartışmaların seviyeli olması gerektiğini ifade etti.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…

Çetaş Otomotiv Başkanı ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Taşar Vefat Etti

Çetaş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Taşar, otomotiv ve Galatasaray camiasının sevilen isimlerindendi.