ümit özdağ

Friends dizisindeki Chandler Bing karakteriyle hafızalara kazınan ünlü oyuncu Matthew Perry‘nin ölümüne ilişkin yürütülen davada, doktor Mark Chavez suçunu kabul etti. Ketamin kullanımına bağlı olarak ölen Perry’nin ölümüne ilişkin soruşturma, Ağustos 2023’te savcı Martin Estrada tarafından açıklanan iddianameyle başlamıştı.

İddianame ve Suçlamalar

Savcı Estrada, iki doktor ve Perry’nin kişisel asistanı da dahil olmak üzere toplam beş kişi hakkında hazırlanan iddianameyi duyurdu. İddianamede, doktorların Perry’e yüksek dozlarda ketamin sağladığı ve Perry’nin bu uyuşturucuyu almak için ne kadar ödemeye razı olduğuna dair mesajlaşmalar bulunduğu belirtildi.

Suçlananlardan iki kişi, doktor ve kişisel asistan, suçlamaları kabul etti. Mark Chavez ise suçunu kabul eden üçüncü kişi oldu. Chavez, Los Angeles‘ta görülen davada, cerrahi anestezik ketamin vermek üzere komplo kurma suçlamasını kabul etti. Yargıç Sherilyn Peace Garnett’in, “Savcıların tarif ettiği şeyleri yaptığınız için mi suçunuzu kabul ediyorsunuz?” sorusuna Chavez, “Evet, sayın yargıç” yanıtını verdi.

Matthew Perry’nin Ölümü

54 yaşındaki Matthew PerryKasım 2023’te evindeki jakuzide ölü bulunmuştu. Aralık 2023’te yayımlanan otopsi raporuna göre, Perry’nin ölümüne ketamin kullanımı ardından havuzda boğulma neden olmuştu. Raporda ayrıca, Perry’nin ölümünde koroner atardamar hastalığı ve opioid bağımlılığını tedavi etmek için kullanılan Buprenorfin‘in de rol oynadığı belirtilmişti.

Ketamin Tedavisi ve Soruşturma

Perry’nin yakınları, ünlü oyuncuya depresyon ve kaygı bozukluğu tedavisi için “ketamin infüzyon terapisi” adı verilen bir tedavi uygulandığını söylemişti. Ancak otopsi doktoru, Perry’nin vücudundaki ketaminin, ameliyatlarda kullanılan genel anestezi seviyesinde olduğunu belirtti.

Mayıs 2024’te ise polis, Perry’nin ketamine nasıl ulaştığıyla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlattı. Bu süreçte doktor Chavez ve diğer sanıklar hakkında suçlamalar gündeme geldi.

Yargı Süreci Devam Ediyor

Matthew Perry’nin ölümüyle bağlantılı olarak gözaltına alınan kişilerle ilgili davalar sürerken, doktor Chavez’in suçunu kabul etmesi, bu davada önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Yargı sürecinin ilerleyen günlerde nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…

Çetaş Otomotiv Başkanı ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Taşar Vefat Etti

Çetaş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Taşar, otomotiv ve Galatasaray camiasının sevilen isimlerindendi.