ümit özdağ

Yenilikçi ulaşım çözümleriyle dikkat çeken Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri AŞ (BinBin), halka arz sürecini resmen başlattı. Şirket, Bulls Yatırım liderliğinde, 3-4 Ekim 2024 tarihlerinde borsada BINBN.HE koduyla yatırımcılarla buluşacak.

BinBin Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Abdik, halka arzın şirketin uluslararası alandaki varlığını güçlendireceğini ve teknoloji altyapısını daha da geliştireceğini belirtti. Abdik, çevre dostu ulaşım anlayışlarıyla Türkiye ve Avrupapazarlarında lider olmayı hedeflediklerini söyleyerek, “Yatırımcılarımızı bu büyüme yolculuğunda yanımızda görmekten mutluluk duyacağız” dedi.

Halka Arz Detayları

Halka arz, 3-4 Ekim 2024 tarihlerinde borsada gerçekleştirilecek olup, hisse başına 91,85 TL sabit fiyatla satış yapılacak. Yatırımcılar, işlemlerini BINBN.HE koduyla gerçekleştirebilecekler. Halka arz sürecinde şirketin sermayesi, 100 milyon TL’den 112 milyon TL’ye çıkarılacak ve toplamda 17 milyon TL nominal değerli paylar halka sunulacak. Halka açıklık oranı ise %15,18 olacak. Toplam halka arz büyüklüğünün 1 milyar 561 milyon 450 bin TL civarında olması bekleniyor.

Kaç Lot Dağıtılacak?

BinBin halka arzında toplamda 17 milyon lot dağıtılacak. Dağıtım, katılım oranlarına göre aşağıdaki şekilde yapılacak:

  • 300 bin katılım: 57 Lot (5235 TL)
  • 700 bin katılım: 25 Lot (2296 TL)
  • 1,1 milyon katılım: 16 Lot (1469 TL)
  • 1,5 milyon katılım: 12 Lot (1102 TL)
  • 1,9 milyon katılım: 9 Lot (826 TL)
  • 2,3 milyon katılım: 8 Lot (734 TL)
  • 2,7 milyon katılım: 7 Lot (642 TL)
  • 3,1 milyon katılım: 6 Lot (551 TL)

Halka Arz Gelirlerinin Kullanım Alanları

BinBin, halka arzdan elde edilecek geliri stratejik alanlarda kullanmayı planlıyor. Şirketin planladığı kullanım alanları şu şekilde:

  • %20: Alternatif yatırım fırsatları
  • %30: Makine, taşıt ve cihaz alımları
  • %30: Ticari ve grup şirketlerine olan borçların ödenmesi
  • %20: İşletme sermayesi

BinBin’in Gelecek Planları

BinBin, 2025 yılı sonuna kadar filosunun %30’unu yerli skuterlerle değiştirmeyi planlayarak yerli üretime daha fazla odaklanacak. Şirket, Türkiye ve Avrupa’daki mikromobilite pazarında payını artırmayı hedefliyor. Ayrıca, BinBin mobil uygulamasını geliştirerek sektörde bir “Super App” olma yolunda ilerliyor.

Şirket, 2024’ün ilk yarısında 363 milyon TL hasılat elde etti. 2023 yılında 674 milyon TL, 2022 yılında ise 662 milyon TL hasılat kaydeden BinBin, brüt kar marjını %45 seviyesinde tutarak maliyet politikalarında dikkat çekiyor. Yurtiçi ve yurtdışı operasyonlarında sürekli büyüme kaydeden şirket, halka arz sonrası büyüme stratejilerini hızlandırmayı amaçlıyor.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

SGK’dan 1 Kuruş Borç İçin 175 TL Masrafla Haciz Şoku

SGK’nın 1 kuruş borcu olan bir vatandaşa haciz işlemi başlattığını ortaya koyan Mehmet Akif Cenkci, X hesabında paylaştığı belgelerle sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Kredi Kartı Bilgilerinizi Koruyun: Infostealer Zararlı Yazılımı Chrome’un Güvenliğini Aştı

Infostealer adlı zararlı yazılım, Google Chrome’un güvenlik önlemlerini aşarak kullanıcıların kişisel ve finansal bilgilerine erişim sağlıyor. İşte Infostealer’a karşı alınabilecek önlemler.

Son 7 Yılın En Çok Kazandıran Yatırımı: Altın mı, Konut mu?

BETAM’ın araştırmasına göre, son 7 yılda altın en yüksek getiriyi sağladı, konut ise kira getirisiyle birlikte en kazançlı ikinci yatırım aracı oldu.

BİM, Dijital Katılım Bankası Kurmak İçin İlk Adımı Attı

BİM, dijital katılım bankasına iştirak etmeyi planladığını duyurdu. SPK’dan alınan görüşle araştırma çalışmaları sürdürülüyor.