ümit özdağ

İstanbul Sabiha Gökçen (İSG) Uluslararası Havalimanı, ekim ayına hızlı bir başlangıç yaptı. AJet ve Pegasus Hava Yolları iş birliğiyle Mısır ve Almanya‘ya üç yeni direkt uçuş hattı başlatıldı. Bu yeni hatlar, Türkiye’nin Avrupa ve Afrika ile olan bağlantılarını güçlendirmeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Yeni Uçuş Hattı Bağlantıları

Sabiha Gökçen Havalimanı, AJet ile Mısır‘ın popüler turizm destinasyonları Sharm El Sheikh (Şarm El-Şeyh) ve Hurghada‘ya (Hurgada), Pegasus Hava Yolları ile ise Almanya‘nın Bremen kentine direkt uçuşlar başlattı. Bu yeni hatlar, havalimanının uluslararası destinasyon ağına önemli katkılarda bulunuyor.

2024 yılının ilk 9 ayında yaklaşık 31 milyon yolcu ağırlayan Sabiha Gökçen Havalimanı, toplamda 165 destinasyonuİstanbul ile bağlıyor. Bu destinasyonlar arasında 40 iç hat ve 125 dış hat bulunuyor.

Sabiha Gökçen CEO’su Ersoy’dan Açıklama

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Üst Yöneticisi (CEO) Alp Er Tunga Ersoy, yeni uçuş hatlarının detayları hakkında şunları söyledi:

“Yeni hatların açılması, tüm paydaşlarımızla birlikte yürütülen titiz bir çalışmanın sonucudur. Son iki haftada 4 yeni hattıuçuş portföyümüze dahil etmenin gururunu yaşıyoruz. İstanbul’un ve Türkiye’nin daha fazla şehirle ve ülkeyle bağlantısını artırmaya devam edeceğiz. Bu yeni hatların, ülkemiz ve misafirlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.”

AJet’ten 10 Yeni Hat

AJet Havayolu, ekim ayı boyunca 10 yeni uçuş hattı açacağını duyurdu. Şu an itibariyle Mısır’ın ünlü tatil destinasyonları Sharm El Sheikh ve Hurghada‘ya başlatılan uçuşlar, turizm bağlarını güçlendirirken tatilcilere Kızıldeniz‘in eşsiz güzelliklerini keşfetme fırsatı sunuyor. AJet, ilerleyen günlerde Suudi Arabistan’ın DammamRiyadCidde ve Medine şehirlerine, ayrıca Bosna-Hersek‘in Tuzla şehrine direkt seferler düzenlemeyi planlıyor.

Pegasus’tan Almanya’ya Yeni Bağlantı

Pegasus Hava Yolları, İstanbul Sabiha Gökçen’den Almanya’nın Bremen şehrine direkt uçuş başlattı. Bu yeni uçuş hattı, Almanya ile Türkiye arasındaki iş ve turizm trafiğini artırmayı hedefliyor. Pegasus Hava Yolları’nın Almanya’daki 11. uçuş noktası olan Bremen, yaklaşık 3,5 saatlik bir uçuşla İstanbul’a bağlanıyor.

Pegasus Hava Yolları ayrıca Sabiha Gökçen kalkışlı olarak Almanya’nın KölnDortmundBerlinDüsseldorfHamburgFrankfurtHannoverMünihStuttgart ve Nürnberg şehirlerine de uçuş düzenliyor.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…

Çetaş Otomotiv Başkanı ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Taşar Vefat Etti

Çetaş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Taşar, otomotiv ve Galatasaray camiasının sevilen isimlerindendi.