ümit özdağ

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı, son dönemde gündeme gelen konular hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Düzenlediği basın toplantısında, özellikle Galatasaray ve teknik direktör Okan Buruk‘a yönelik sert eleştirilerde bulunan Ilıcalı, Türk futbolundaki adalet sorunlarını gündeme getirdi. İşte Acun Ilıcalı’nın açıklamalarının satır başları:

“Türkiye’de Futbol Gerçekten Oynanıyor mu?”

Basın toplantısında, hakem kararlarına dair ciddi eleştiriler getiren Ilıcalı, “Antalyaspor maçından sonra durumu değerlendireceğimizi ve hakem hocalarını dinleyerek bir açıklama yapacağımızı söylemiştik. Ancak sormamız gereken asıl soru, Türkiye’de futbol gerçekten futbol olarak oynanıyor mu? Futbol adaletin uygulandığı bir spor dalı mı?” şeklinde konuştu.

“Laf Kalabalığı Yapmasınlar”

Açıklamalarında somut verilere dayandığını vurgulayan Ilıcalı, “Benim söyleyeceklerim somut verilere dayanıyor. Eğer bana cevap vermek isteyen varsa, lütfen somut cevaplar versin! Kimse laf kalabalığı yapmasın, kendi nefretini kusmak için bize saldırmasın!” diyerek iddialarını sert bir dille savundu.

“Galatasaraylı Yöneticinin Tehditleri”

İki sene önceki bir olayı hatırlatan Ilıcalı, “Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki bir maçtan sonra bir Galatasaraylı yönetici, ‘Bu ligi bitirtmeyiz’ dedi. Bu, tamamen somut bir olay ve sonrasında özür dilemek zorunda kaldılar. Ancak bu tehdidin ardından, Fenerbahçe’nin hakkı yendi. Bir maçta üç penaltımız verilmedi ve Jorge Jesus sinirlenip kırmızı kartgördü. Sezon sonunda Galatasaray ise ‘Kardeşiz, futbolu germeyelim’ dedi. Bu olaylar sonrası sezonu böyle bitirdik.” açıklamasında bulundu.

“Lucas Torreira’nın Yumrukları”

Geçen sezonun bir derbi maçını gündeme getiren Ilıcalı, “Geçen sene Lucas Torreira, derbide kırmızı kart gördükten sonra tribünlere yumruk kaldırdı. Bu hareket, sadece Galatasaray taraftarına değil, Türk futboluna ve fair-play ruhuna da bir yumruktur!” dedi. Ayrıca, geçen sezon hakem kararlarında bariz bir sarı kart operasyonu olduğunu iddia ederek, “Galatasaray’a gösterilmeyen 14 sarı kart var. Fenerbahçe’ye ise sadece 1. Bu durum adil olabilir mi?” şeklinde konuştu.

“Bizim Maçta VAR Kalktı”

Ilıcalı, Antalyaspor maçında yaşanan VAR sistemi ile ilgili sorunlara dikkat çekerek, “Antalyaspor maçında Edin Dzeko’nun pozisyonunda ofsayt bayrağı kalktı ama VAR incelemesi yapılmadan 18.6 saniyede oyun tekrar başladı. Bu kadar kısa sürede VAR incelemesi yapıldığını hiç gördünüz mü?” diyerek hakem hatalarına yönelik eleştirilerine devam etti.

“Okan Buruk Doğru Söylüyor”

Basın toplantısının en dikkat çekici açıklamalarından biri, Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk hakkındaydı. Ilıcalı, “Okan Buruk, hakemi tehdit ederek ‘Bu penaltıyı verirsen, burada maç yönetemezsin’ demiş. Maalesef Türkiye’nin geldiği nokta bu. Hakemler, bu baskılara dayanamayarak adil karar veremiyorlar.” diyerek, hakemlerin bu tip tehditlerle görevlerini yapamadığını savundu.

“TFF Adalet İstiyor”

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile gerçekleştirdikleri görüşmelere değinen Ilıcalı, “TFF’ye belgelerimizi sunduk ve adalet istedik. TFF de bizden farklı düşünmüyor, onlar da adalet istiyor. Bu süreci sakin ve somut adımlarla çözeceğiz. TFF bize adalet getirecek, buna inanıyoruz.” dedi. Ayrıca, Fenerbahçe’nin adalet istediğini, ancak ayrıcalık talep etmediğini vurguladı.

“Allah’ın İzniyle Şampiyon Olacağız”

Son olarak, Fenerbahçe taraftarlarına seslenen Ilıcalı, “Sokakta aldığımız enerji çok güçlü. Herkes arkamızda. Sosyal medyada bize karşı operasyonlar yapsalar bile, biz bundan korkmayız. Fenerbahçe taraftarı arkamızda, biz bu sezon şampiyon olacağız. Kenetlenerek başaracağız, sadece destek istiyoruz.” dedi. Ilıcalı, takımın yönetim ve ekonomi anlamında da çok güçlü olduğunu belirterek, başarı için birlik olmanın önemini vurguladı.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Raphaël Varane 31 Yaşında Futbola Veda Etti

Fransız savunma oyuncusu Raphaël Varane, sürekli sakatlıklar nedeniyle 31 yaşında futbolu bırakma kararı aldı. Varane, kariyeri boyunca birçok büyük başarıya imza attı.

Cinsel İlişki Videosu İddiası Sonrası Elif Karaarslan’dan Abonelerine Özel İçerik

Hakemlikten ihraç edilen Elif Karaarslan, sosyal medya üzerinden ücretli abonelik başlattı. Aylık 59,99 TL karşılığında özel içerikler sunacak.

Zehra Güneş’ten Kadına Şiddete Sert Tepki: “Yaşamak İstiyoruz”

Milli voleybolcu Zehra Güneş, Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’in katledilmesine sosyal medya üzerinden isyan etti: “Yaşamak istiyoruz.”

Kenan Yıldız, Cengiz Ünder’in Rekorunu Kırarak Tarihe Geçti

Cengiz Ünder’in Şampiyonlar Ligi’nde gol atan en genç Türk futbolcu rekoru, Juventus’un genç yeteneği Kenan Yıldız tarafından kırıldı. Detaylar haberimizde…