ümit özdağ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, Kur Korumalı Mevduat (KKM) bakiyesi 51,1 milyar dolar seviyesine geriledi. Döviz Dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat/Katılma (DDKKM) ve Türk Lirası Kur Korumalı Mevduat/Katılma (TL KKM) hesaplarındaki düşüş, ağustos ayı verileriyle gözler önüne serildi.

KKM Hesaplarında Düşüş

Ağustos ayı verilerine göre, DDKKM toplam stok bakiyesi 6,1 milyar dolar azalarak 57,1 milyar dolardan 51 milyar dolara indi. Bu düşüş, hem gerçek hem de tüzel kişi hesaplarında yaşandı. Gerçek kişi DDKKM stok bakiyesi 3,8 milyar dolar düşüşle 41,1 milyar dolardan 37,3 milyar dolara gerilerken, tüzel kişi DDKKM stok bakiyesi 2,3 milyar dolar azalarak 16 milyar dolardan 13,7 milyar dolara indi.

Türk Lirası KKM Bakiyesi de Düştü

Türk Lirası KKM stok bakiyesi, ağustosta 4 milyar lira azalış gösterdi. Bu bakiyeler 7,9 milyar liradan 3,9 milyar liraya düşerken, toplam KKM bakiyesinin 51,1 milyar dolar olduğu kaydedildi.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

SGK’dan 1 Kuruş Borç İçin 175 TL Masrafla Haciz Şoku

SGK’nın 1 kuruş borcu olan bir vatandaşa haciz işlemi başlattığını ortaya koyan Mehmet Akif Cenkci, X hesabında paylaştığı belgelerle sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Kredi Kartı Bilgilerinizi Koruyun: Infostealer Zararlı Yazılımı Chrome’un Güvenliğini Aştı

Infostealer adlı zararlı yazılım, Google Chrome’un güvenlik önlemlerini aşarak kullanıcıların kişisel ve finansal bilgilerine erişim sağlıyor. İşte Infostealer’a karşı alınabilecek önlemler.

Son 7 Yılın En Çok Kazandıran Yatırımı: Altın mı, Konut mu?

BETAM’ın araştırmasına göre, son 7 yılda altın en yüksek getiriyi sağladı, konut ise kira getirisiyle birlikte en kazançlı ikinci yatırım aracı oldu.

BİM, Dijital Katılım Bankası Kurmak İçin İlk Adımı Attı

BİM, dijital katılım bankasına iştirak etmeyi planladığını duyurdu. SPK’dan alınan görüşle araştırma çalışmaları sürdürülüyor.