elon musk

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir UraloğluAda Ekspresi olarak bilinen Adapazarı-Gebze Bölgesel Treni’nin, tekrar hizmete alındığı 2021 yılından bu yana 2 milyon 522 bin 568 yolcu taşıdığını açıkladı. Bakan Uraloğlu, 27 Eylül’de Kırkikievler ve Köseköy duraklarının da hizmete açılmasıyla birlikte durak sayısının 13’e çıkarıldığını belirtti.

2021’den Bu Yana Yüksek Standartlı Taşımacılık

Bakan Uraloğlu, Adapazarı-Gebze Hattı üzerinde yapılan modernizasyon çalışmalarının ardından hattın 2021 yılında tekrar hizmete sunulduğunu hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:
“Modernizasyon çalışmalarımızla hem seyahat konforunu artırdık hem de daha yüksek standartlı bir taşımacılık sağladık. 2021 yılında tekrar hizmete sunulan hattımızı, açıldığı tarihten bugüne 2 milyon 522 bin 568 yolcumuz kullandı.”

Milli Elektrikli Tren Seti ile Yüksek Konfor

Adapazarı-Gebze Bölgesel Treni’nde 2023 yılından itibaren Milli Elektrikli Tren Setleri kullanılmaya başlandı. Bu setler, TÜRASAŞ tarafından yerli imkanlarla üretildi. Bakan Uraloğlu, “Milli Elektrikli Tren Setlerimiz, bugüne kadar 3 bin 803 sefer yaparak 369 bin 488 kilometre yol kat etti ve 867 bin 770 vatandaşımıza hizmet verdi. Setlerimiz konforuyla göz dolduruyor,” dedi.

Durak Sayısı 13’e Yükseldi

Bölgesel Tren, özellikle Marmara Bölgesi’nde yaşayanlar için günlük ulaşımın vazgeçilmez bir unsuru haline geldi. Adapazarı-Gebze hattında günlük 10 sefer düzenleniyor. Bakan Uraloğlu, “Kırkikievler ve Köseköy duraklarının da eklenmesiyle durak sayısını 13’e çıkardık. Bu sayede daha fazla vatandaşımız trenlerimize erişim sağlayabilecek. Artan durak sayısı ile birlikte yolcu talebinde de artış bekliyoruz. Adapazarı’ndan binen bir yolcu, yalnızca 1 saat 27 dakikaiçinde Gebze’ye ulaşabiliyor,” açıklamasını yaptı.

Ada Ekspresi ile Kolay ve Hızlı Ulaşım

Ada Ekspresi, konforlu ve yerli üretim Milli Elektrikli Tren Setleri ile vatandaşların günlük ulaşım ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Hattın durak sayısının artırılması ve yapılan modernizasyon çalışmaları sayesinde Ada Ekspresi, Marmara Bölgesi için önemli bir ulaşım alternatifi olmayı sürdürüyor.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…

Çetaş Otomotiv Başkanı ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Taşar Vefat Etti

Çetaş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Taşar, otomotiv ve Galatasaray camiasının sevilen isimlerindendi.