ümit özdağ

CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün, aracında bulunan gümrük kaçağı elektronik sigara aparatları nedeniyle partiden istifa etti. Edirne’de gerçekleşen olayla ilgili adli süreç devam ederken, Ün’ün CHP’ye geri dönüp dönmeyeceği hukuki sürecin sonucuna bağlı olacak.

CHP’den Yapılan Açıklama

CHP’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Ediz Ün’ün partiden istifasının, Genel Başkan Özgür Özel‘in talimatıyla gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Geçtiğimiz hafta kamuoyuna yansıyan olayla ilgili olarak Edirne Milletvekilimiz Ediz Ün, Grup Başkanvekillerimiz ile bir araya gelmiş ve adli süreç tamamlanana kadar istifa etmeyi talep etmiştir. Bu talep uygun görülmüştür. Hukuki sürecin sonucuna göre Ün’ün partimize geri dönüp dönmeyeceğine karar verilecektir.”

Olayın Detayları

Geçen hafta, Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, TEM yolunun Edirne gişelerinde bir cipi durdurdu. Cip, CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün‘e aitti ve yapılan aramalarda aracın içinde gümrük kaçağı çok sayıda elektronik sigara aparatı ele geçirildi.

Aracın sürücüsü F.A.’nın rızasıyla yapılan aramada, 530 boş elektronik sigara kutusu, 2 bin 242 elektronik sigara kiti, 2 bin 790 elektronik sigara başlığı, 1275 elektronik sigara ateşleyicisi, 130 likit haznesi ve 18 sigara likidi bulundu. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan F.A. ve Ç.R.Ç. hakkında gümrük kaçakçılığı suçundan işlem yapıldı, ancak ikisi de serbest bırakıldı. Kaçak ürünlere ise el konuldu.

Adli Süreç Devam Ediyor

Ün’ün istifasının ardından hukuki süreç devam ederken, adli sürecin tamamlanmasıyla birlikte CHP’nin Ün’ün partiye geri dönüp dönmeyeceği konusunda nihai kararını vereceği açıklandı.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…

Çetaş Otomotiv Başkanı ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Taşar Vefat Etti

Çetaş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Taşar, otomotiv ve Galatasaray camiasının sevilen isimlerindendi.