elon musk

Son dönemde Brent petrol ve döviz kurundaki dalgalanmalar akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Vergi artışlarıda eklenince, vatandaşlar sık sık akaryakıt fiyatlarına yapılan zamları takip etmek zorunda kalıyor. 27 Eylül 2024 itibarıyla motorine 90 kuruşluk zam yapıldığı bildirildi. Aynı zamanda benzine daha önce yapılan 1,20 TL’lik fiyat artışı da yürürlüğe girmişti. Peki, bugün İstanbul, Ankara ve İzmir’de güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları ne kadar?

Akaryakıt Fiyatlarında Dalgalanma Sürüyor

Son günlerde, global piyasalarda yaşanan hareketlilik ve ÖTV zamları, akaryakıt fiyatlarında sürekli değişimlere neden oluyor. Motorin fiyatlarına gelen son zam ile birlikte, 27 Eylül 2024 itibarıyla İstanbul, Ankara ve İzmir’deki benzin, motorin ve LPG fiyatları güncellendi. İşte güncel fiyatlar:

İstanbul Avrupa Yakası Akaryakıt Fiyatları (27 Eylül 2024)

  • Benzin Fiyatı: 42,74 TL
  • Motorin Litre Fiyatı: 42,64 TL
  • LPG Litre Fiyatı: 25,18 TL

İstanbul Anadolu Yakası Akaryakıt Fiyatları

  • Benzin Fiyatı: 42,63 TL
  • Motorin Litre Fiyatı: 42,56 TL
  • LPG Litre Fiyatı: 24,64 TL

Ankara Akaryakıt Fiyatları

  • Benzin Litre Fiyatı: 43,07 TL
  • Motorin Litre Fiyatı: 43,05 TL
  • LPG Litre Fiyatı: 25,16 TL

İzmir Akaryakıt Fiyatları

  • Benzin Litre Fiyatı: 43,52 TL
  • Motorin Litre Fiyatı: 43,56 TL
  • LPG Litre Fiyatı: 24,94 TL

Fiyat Artışlarının Sebepleri

Akaryakıt fiyatlarındaki artışların temel sebepleri arasında, global petrol piyasalarındaki dalgalanmalardöviz kurlarındaki değişimler ve Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artışları yer alıyor. Özellikle Türkiye’de, dolar/TL kurundaki yükseliş, akaryakıt fiyatlarının artmasına neden oluyor. Ek olarak, Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar da küresel akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkiliyor.

Motorin ve Benzin Fiyatları Neden Yükseliyor?

Son dönemde motorin fiyatlarına gelen zamlar, taşıma ve lojistik sektöründe maliyetlerin artmasına neden oluyor. Bu da hem iç piyasada mal ve hizmet fiyatlarına zam olarak yansıyor hem de vatandaşların günlük hayatında ek yük oluşturuyor. Aynı zamanda benzin fiyatlarında da son dönemde gözlemlenen artış, araç sahiplerini zorluyor.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

SGK’dan 1 Kuruş Borç İçin 175 TL Masrafla Haciz Şoku

SGK’nın 1 kuruş borcu olan bir vatandaşa haciz işlemi başlattığını ortaya koyan Mehmet Akif Cenkci, X hesabında paylaştığı belgelerle sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Kredi Kartı Bilgilerinizi Koruyun: Infostealer Zararlı Yazılımı Chrome’un Güvenliğini Aştı

Infostealer adlı zararlı yazılım, Google Chrome’un güvenlik önlemlerini aşarak kullanıcıların kişisel ve finansal bilgilerine erişim sağlıyor. İşte Infostealer’a karşı alınabilecek önlemler.

Son 7 Yılın En Çok Kazandıran Yatırımı: Altın mı, Konut mu?

BETAM’ın araştırmasına göre, son 7 yılda altın en yüksek getiriyi sağladı, konut ise kira getirisiyle birlikte en kazançlı ikinci yatırım aracı oldu.

BİM, Dijital Katılım Bankası Kurmak İçin İlk Adımı Attı

BİM, dijital katılım bankasına iştirak etmeyi planladığını duyurdu. SPK’dan alınan görüşle araştırma çalışmaları sürdürülüyor.