ümit özdağ

Erzurum‘da bir kamu kurumunda güvenlik görevlisi olarak çalışan Muhammed Ülgür (40), büyük bir hevesle sıfır kilometre olarak aldığı hafif ticari araçta ciddi bir kusurla karşılaştı. 1 milyon 180 bin lira ödeyerek satın aldığı aracın kapılarının düzgün kapanmadığını fark eden Ülgür, bayi ve distribütör yetkililerinden umduğu çözümü bulamayınca Tüketici Mahkemesi’ne başvurmak zorunda kaldı.

Sıfır Araç Kusurlu Çıktı

Muhammed Ülgür, 14 Eylül‘de Yakutiye ilçesindeki bir otomotiv bayisinden satın aldığı hafif ticari aracını teslim almaya gittiğinde, aracın kapılarının 2-3 milim dışa çıkık olduğunu fark etti. Durumu hemen bayi yetkililerine bildiren Ülgür, ilk başta basit bir vida sıkma işlemiyle sorunun çözüleceği söylenerek servise yönlendirildi. Ancak servis yoğunluğu nedeniyle arızanın o gün giderilemeyeceği belirtilerek, Ülgür’den aracı teslim alması ve tamir için hafta içinde tekrar gelmesi istendi.

Kapıların Tamirini Kabul Etmedi

19 Eylül’de aracıyla tekrar servise giden Muhammed Ülgür, kaporta ustalarından aldığı bilgiyle büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Ustalar, aracın her iki kapısının sökülerek tamir edilebileceğini söyledi. Ancak Ülgür, kapıların sökülmesinin aracın orijinalliğini bozacağı gerekçesiyle bu çözümü kabul etmedi. Bunun yerine, aracın tamamen değiştirilmesi talebinde bulundu.

Bayiden ve Distribütörden Olumsuz Yanıt

Bayi yetkilileri Ülgür’ün değişim talebine olumsuz yanıt verdi. Bunun üzerine, aracın Türkiye distribütörüyle de görüşen Ülgür, yine aynı cevabı aldı. Distribütör yetkilisi, aracın değiştirilmeyeceğini belirterek Ülgür’e adli mercilere başvurabileceğini söyledi.

Tüketici Mahkemesine Başvurdu

Satın aldığı sıfır kilometre aracın kusurlu olduğunu fark eden ve çözüm bulamayan Muhammed Ülgür, hakkını aramak için Tüketici Mahkemesi’ne başvurdu. Aracıyla ilgili yaşadığı sorunu şu sözlerle dile getirdi: “Sıfır aldığım aracın kapıları kapanmamış görünüyordu. Severek aldığım aracıma binemiyorum. Bayiye konuyu ilettim ancak aracın değiştirilmeyeceği ve adli mercilere başvurabileceğim cevabını aldım. Ben de Tüketici Mahkemesi’ne şikayette bulundum.”

Tüketici Haklarının Önemi

Muhammed Ülgür’ün yaşadığı bu olay, tüketici haklarının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösteriyor. Sıfır kilometre olarak alınan bir araçta yaşanan bu tür sorunlar, tüketicilerin hem maddi hem de manevi olarak zarara uğramasına neden olabiliyor. Tüketici haklarını korumak için adli mercilere başvurmak, sorunların çözümü için en önemli yollardan biri olarak öne çıkıyor.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…

Çetaş Otomotiv Başkanı ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Taşar Vefat Etti

Çetaş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Taşar, otomotiv ve Galatasaray camiasının sevilen isimlerindendi.