ümit özdağ

İsviçre’nin Schaffhausen şehrinde, tartışmalı Sarco intihar kapsülü ilk kez kullanıldı ve bu olayın ardından çok sayıda kişi gözaltına alındı. İsviçre’nin Almanya sınırındaki Merishausen bölgesinde bir orman kulübesinde bulunan cihaz, bir kişinin yaşamına son vermek için kullanıldı.

İntihar Kapsülü ve Olayın Detayları

Polis, ormanlık alanda kapsülü ve bir cesedi bulduktan sonra başlatılan soruşturma kapsamında, olayla ilgili çok sayıda kişinin tutuklandığını bildirdi. Kimlikleri henüz açıklanmayan ölen kişi ve tutuklananlar hakkında savcılar intihara teşvik ve yardım suçlamalarıyla soruşturma yürütüyor.

Kapsülü geliştiren The Last Resort grubunun sözcüsü, ölen kişinin 64 yaşında, bağışıklık sistemi zayıflamış bir ABD vatandaşı kadın olduğunu belirtti. Kadının, kapsül kullanmadan önce psikiyatrik değerlendirmelerden geçtiği ve kararını bu süreçten sonra verdiği öne sürüldü. Olay anında kapsülde sadece The Last Resort eş başkanı Florian Willet‘in bulunduğu, Willet’in de dört tutuklu arasında yer aldığı belirtildi.

“Barışçıl, Hızlı ve Onurlu Bir Ölüm”

Willet, kadının ölümünü “barışçıl, hızlı ve onurlu” olarak tanımladı. Bu cihaz, yardımlı ötanaziye erişimi genişletmek amacıyla, ilaçlara ya da doktorlara bağımlı olmayan bir çözüm sunmak için tasarlanmıştı. Sarco cihazı, içindeki kişinin azot gazı salmak için bir düğmeye basmasına olanak tanıyor ve birkaç dakika içinde kişinin uykuya dalıp öleceği varsayılıyor.

İsviçre Sağlık Bakanlığı: Cihaz Yasalara Uygun Değil

İsviçre Sağlık Bakanı Elisabeth Baume-Schneider, kapsülün ürün güvenliği yasalarına uygun olmadığını ve içindeki azot gazı kullanımının yasal çerçevede olmadığını açıkladı. Exit International adlı yardımlı intihar savunucusu bir kuruluş tarafından tasarlanan cihaz, özellikle Avrupa’da büyük tartışmalar yarattı. Yardımlı intiharların yasak olduğu birçok ülkeye rağmen İsviçre’de 1942’den beri bu yöntem yasal kabul ediliyor.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Hizbullah, Genel Sekreter Nasrallah’ın Ölümünü Doğruladı

Hizbullah, Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın İsrail’in düzenlediği hava saldırısında öldüğünü doğruladı. Detaylar haberimizde.

İran, Nasrallah’ın Ölümü Nedeniyle 5 Gün Yas İlan Etti

İran, Hizbullah lideri Nasrallah’ın ölümünün ardından 5 günlük yas ilan etti. Ali Hamaney, Nasrallah’ın ölümünü “direniş cephesi için büyük kayıp” olarak nitelendirdi.

Ömer bin Ladin Fransa’dan Sınır Dışı Edildi: Ülkeye Girişi Yasaklandı

Fransa, Usame bin Ladin’in oğlu Ömer bin Ladin’i terörü övdüğü gerekçesiyle sınır dışı etti ve ülkeye girişini yasakladı.

ABD – Rusya Gerilimi Diddy Skandalıyla Büyüyor: FBI Her Şeyi Biliyordu

Sean ‘Diddy’ Combs’un seks ticareti skandalı ABD ile Rusya arasında gerilim yarattı. Rusya, FBI ve Beyaz Saray’ın bu skandalı sakladığını iddia etti.